Publikavimo data: 2024-03-25
Bolonijos pomidorų
Kaip pasigaminti skanią pomidorų boloniją su šviežiais pomidorais? Pagal klasikinį, teisingą šio padažo receptą reikia įpilti mėsos sultinio. Tačiau galima apsieiti ir be jo. Pavyzdžiui, įdėkite didelį kiekį pomidorų. Dėl to, kad jie leidžia sultims tekėti, bolonė išeina sultinga ir labai skani. Rinkitės pomidorus ryškius, lygius, be puvimo požymių. Šis receptas gana paprastas.
Žingsnis 1
Pradėkite ruošti pomidorų boloninę. Paimkite gilią keptuvę, supilkite į ją alyvuogių aliejų ir pastatykite ant vidutinės ugnies. Po 1 minutės į keptuvę sudėkite svogūną ir česnaką. Kepkite, kol taps skaidrūs, maišydami 3-4 minutes.
Žingsnis 2
Toliau virkite pomidorų boloninę. Sudėkite pomidorus prie česnakų ir svogūnų, sumažinkite ugnį. Uždenkite dangčiu ir troškinkite 10 minučių. Nuimkite dangtį, suberkite cukrų, susmulkintą baziliką, žaliuosius svogūnus. Išmaišykite, vėl uždenkite ir troškinkite dar 5 minutes.
Žingsnis 3
Baigkite virti boloninę. Į atskirą keptuvę, išteptą augaliniu aliejumi, sudėkite maltą mėsą, druską ir pipirus. Viską gerai išmaišykite. Maltą mėsą sutrupinkite, kad ji būtų trapi ir nesuliptų. Uždenkite dangčiu ir troškinkite 10 minučių. Išvirusias daržoves sudėkite į maltą mėsą. Pagardinkite citrinos sultimis ir išmaišykite.
Kategorijos