Bolonijos pomidorų pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-25

Bolonijos pomidorų

Kaip pasigaminti skanią pomidorų boloniją su šviežiais pomidorais? Pagal klasikinį, teisingą šio padažo receptą reikia įpilti mėsos sultinio. Tačiau galima apsieiti ir be jo. Pavyzdžiui, įdėkite didelį kiekį pomidorų. Dėl to, kad jie leidžia sultims tekėti, bolonė išeina sultinga ir labai skani. Rinkitės pomidorus ryškius, lygius, be puvimo požymių. Šis receptas gana paprastas.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
94 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
5 g
Alergenai: Salierai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.93/5 (15 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Bolonijos pomidorų Žingsnis 1
Pradėkite ruošti pomidorų boloninę. Paimkite gilią keptuvę, supilkite į ją alyvuogių aliejų ir pastatykite ant vidutinės ugnies. Po 1 minutės į keptuvę sudėkite svogūną ir česnaką. Kepkite, kol taps skaidrūs, maišydami 3-4 minutes.

Žingsnis 2

Bolonijos pomidorų Žingsnis 2
Toliau virkite pomidorų boloninę. Sudėkite pomidorus prie česnakų ir svogūnų, sumažinkite ugnį. Uždenkite dangčiu ir troškinkite 10 minučių. Nuimkite dangtį, suberkite cukrų, susmulkintą baziliką, žaliuosius svogūnus. Išmaišykite, vėl uždenkite ir troškinkite dar 5 minutes.

Žingsnis 3

Bolonijos pomidorų Žingsnis 3
Baigkite virti boloninę. Į atskirą keptuvę, išteptą augaliniu aliejumi, sudėkite maltą mėsą, druską ir pipirus. Viską gerai išmaišykite. Maltą mėsą sutrupinkite, kad ji būtų trapi ir nesuliptų. Uždenkite dangčiu ir troškinkite 10 minučių. Išvirusias daržoves sudėkite į maltą mėsą. Pagardinkite citrinos sultimis ir išmaišykite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos