Publikavimo data: 2024-03-25
Bolonija su malta mėsa ir pomidorų pasta
Kad vakarienė tikrai būtų skani, galite paruošti boloniškąjį patiekalą iš maltos mėsos ir pomidorų pastos. Padažas patiekiamas su spagečiais arba makaronais iš kietųjų kviečių. Pagal klasikinį receptą į patiekalą dedamas saliero stiebas, tačiau galima apsieiti ir be jo. Maltai mėsai geriau rinktis kiaulieną arba kiaulieną ir jautieną. Tuomet bolonė su pomidorų pasta išeis sultingesnė. Mėsa turi būti vienodos rausvos spalvos. Jokių pilkų ar rudų dėmelių.
Žingsnis 1
Pradėkite virti boloninę su pomidorų pasta. Ant vidutinės ugnies įkaitinkite keptuvę. Po 1 minutės supilkite augalinį aliejų ir daržoves. Maišydami jas troškinkite 5 minutes.
Žingsnis 2
Į keptuvę sudėkite maltą mėsą. Išmaišykite ingredientus. Gerai išminkykite faršą, kad neliktų gumulėlių. Kepkite 10 minučių, retkarčiais pamaišydami.
Žingsnis 3
Paruoškite pomidorų padažą. Supilkite pomidorų pastą ir vandenį į keptuvę. Įberkite druskos, maltų pipirų ir itališkų žolelių mišinio. Gerai išmaišykite. Uždenkite keptuvę dangčiu ir sumažinkite kaitrą iki žemiausios ribos. Virkite 40 minučių.
Žingsnis 4
Išvirkite spagečius arba makaronus. Tai padarykite likus 10-15 minučių iki padažo paruošimo. Puodą su vandeniu pastatykite ant didelės ugnies. Kai vanduo užvirs, suberkite druską. Į verdantį vandenį sudėkite makaronus ir sumažinkite ugnį. Virkite 8-10 minučių. Išimkite į sietelį, kad vanduo nutekėtų. Makaronų skalauti nereikia. Grąžinkite juos į puodą.
Kategorijos