Publikavimo data: 2024-06-15
Naminis dešrelių suktinukas
Bandelės yra labai populiarus kepinys, jas galima paruošti iš esmės su bet kokiu įdaru. Dešra kaip įdaras yra klasikinis sovietinio maitinimo patiekalas, kurio skonis daugeliui iš mūsų pažįstamas nuo vaikystės. Tačiau šiuolaikinės namų šeimininkės dažnai neturi laiko paruošti šio populiaraus pyrago nuo pat pirmojo žingsnio. Mūsų recepte patariame tešlos ir įdaro ruošimą patikėti profesionalams, o pačioms greitai pasigaminti aromatingų, skanių bandelių.
Žingsnis 1
Paruoštą tešlą iškočiokite vieno centimetro storio sluoksniu. Padalykite jį juostelėmis. Juostelių skaičius atitinka dešrelių skaičių. Juostelių dydis atitinka dešrelių dydį. Dešreles suvyniokite į tešlą.
Žingsnis 2
Kiekvieną tešloje esančią dešrelę padalykite į 7 dalis. Vieną dalį visiškai nupjaukite, likusias supjaustykite, bet ne iki galo. Supjaustytą dešrelę susukite į gėlę su perpjauta dalimi viduryje.
Žingsnis 3
Iškeptas dešreles sudėkite į kepimo indą, išklotą kepimo pergamentu. Atskirai suplakite kiaušinio baltymą ir kiaušinio trynį. Kiaušinio tryniu patepkite vidurį, o kiaušinio baltymu - žiedlapius. Pabarstykite sezamo sėklomis. Dėkite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite šioje temperatūroje 30 minučių.
Kategorijos