Publikavimo data: 2025-08-18
Naminis jogurtas
Natūralų jogurtą labai lengva pasigaminti namuose. Jis skanus ir visai nerūgštus.
Žingsnis 1
Užvirinkite pieną.
Žingsnis 2
Leiskite pienui atvėsti iki 36 laipsnių Celsijaus temperatūros. Kol pienas atvės, sterilizuokite stiklainius ir virkite 5 minutes.
Žingsnis 3
Nuo atvėsusio pieno nuimkite plėvelę ir įdėkite kelis šaukštus natūralaus parduotuvėje pirkto jogurto. Gerai išmaišykite. Jei pienas labai atvėso, galite jį šiek tiek pašildyti ant mažos ugnies, nuolat maišydami.
Žingsnis 4
Jogurto ir pieno mišinį supilkite į paruoštus sausus stiklainius. Įkaitinkite orkaitę iki 40-50 laipsnių, išjunkite ją ir į ją įdėkite stiklainius su būsimu jogurtu. Neuždenkite dangteliais.
Žingsnis 5
Po 4 valandų jogurtas bus paruoštas. Galite jį palikti per naktį. Jogurtą laikykite šaldytuve.
Kategorijos