Naminis jogurtas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Naminis jogurtas

Natūralų jogurtą labai lengva pasigaminti namuose. Jis skanus ir visai nerūgštus.
Gaminimo laikas
300 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
53 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
2 g
Angliavandeniai
4 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (22 bal.)

Žingsnis 1

Naminis jogurtas Žingsnis 1
Užvirinkite pieną.

Žingsnis 2

Naminis jogurtas Žingsnis 2
Leiskite pienui atvėsti iki 36 laipsnių Celsijaus temperatūros. Kol pienas atvės, sterilizuokite stiklainius ir virkite 5 minutes.

Žingsnis 3

Naminis jogurtas Žingsnis 3
Nuo atvėsusio pieno nuimkite plėvelę ir įdėkite kelis šaukštus natūralaus parduotuvėje pirkto jogurto. Gerai išmaišykite. Jei pienas labai atvėso, galite jį šiek tiek pašildyti ant mažos ugnies, nuolat maišydami.

Žingsnis 4

Naminis jogurtas Žingsnis 4
Jogurto ir pieno mišinį supilkite į paruoštus sausus stiklainius. Įkaitinkite orkaitę iki 40-50 laipsnių, išjunkite ją ir į ją įdėkite stiklainius su būsimu jogurtu. Neuždenkite dangteliais.

Žingsnis 5

Naminis jogurtas Žingsnis 5
Po 4 valandų jogurtas bus paruoštas. Galite jį palikti per naktį. Jogurtą laikykite šaldytuve.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
desertai, grietinėlės ir pieno desertai, šalti desertai, įspūdingas receptas, egzotika, paprasta, popietės užkandis, jogurtas, be įprastų alergenų, receptų knyga, chia sėklų desertai

Kategorijos