Publikavimo data: 2025-08-19
Naminis jogurtas jogurto gaminimo aparate
Mėgstu jogurtą, bet parduotuvėje baisu net perskaityti sudedamąsias dalis. Šis receptas labai paprastas, bet rezultatas įspūdingas, o svarbiausia - labai naudingas.
Žingsnis 1
Paimkite itin pasterizuotą pieną, geriausiai riebų, užvirinkite jį ir leiskite atvėsti iki 40 laipsnių, kol jis atvės, sterilizuokite jogurto indelius iš jogurto gaminimo aparato (aš juos tiesiog nuplikiau verdančiu vandeniu).
Žingsnis 2
Į stiklinę įpilkite šiek tiek šilto (svarbu, kad pieno temperatūra nebūtų nei karšta, nei šalta) pieno ir įdėkite jogurto (svarbu, kad jis būtų natūralus, be priedų ir saldiklių), gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Supilkite mišinį į pieną ir dar kartą išmaišykite, supilkite į stiklainius.
Žingsnis 4
Stiklainių nereikia uždengti dangteliais, užtenka bendro dangtelio, įjunkite jogurto gaminimo aparatą. Mano jogurto gaminimo aparatas nėra automatinis, aš užtrukau 8-9 valandas ir to užtenka (žiūrėkite ant jogurto gaminimo aparato nurodytą gaminimo laiką). Svarbu: įjungę jogurto gaminimo aparatą jo nejudinkite.
Žingsnis 5
Paruoštą jogurtą įdėkite į šaldytuvą 4 valandoms. Arba žiemą - balkone. Jis bus toks tirštas, kaip parodyta nuotraukoje. Skonis šiek tiek primena grietinės skonį.
Žingsnis 6
Po 4 valandų galima valgyti. Džemą įdedu pabaigoje. Galite tai padaryti iš karto, bet reikės daugiau užkandžio.
Kategorijos