Naminis kietasis sūris su riešutais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Naminis kietasis sūris su riešutais

Skanus natūralus kietasis sūris ilgai gaminamas ir brandinamas tam tikroje temperatūroje. Tačiau jį galima labai greitai paruošti namuose. Žinoma, tai bus šiek tiek kitoks produktas nei pramoninis, tačiau skoniu, tekstūra - ne prastesnis. Šiame recepte toks sūris ruošiamas su graikiniais riešutais. Jį galima patiekti su vaisiais, vynu, arbata ar kava.
Gaminimo laikas
160 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
115 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (2 bal.)

Žingsnis 1

Naminis kietasis sūris su riešutais Žingsnis 1
Graikinius riešutus susmulkinkite peiliu arba trintuvu iki smulkių ir vidutinių trupinių. Atidėkite į šalį.

Žingsnis 2

Naminis kietasis sūris su riešutais Žingsnis 2
Sudėkite varškę ir pieną į dubenį ir maišydami kaitinkite ant silpnos ugnies, kol atsiskirs išrūgos. Sūrmaišį supilkite į sūrmaišiu išklotą sietelį. Mentele spauskite varškę, kol ji bus kuo sausesnė.

Žingsnis 3

Naminis kietasis sūris su riešutais Žingsnis 3
Sudėkite varškę į dubenį, sudėkite kambario temperatūros sviestą, druską ir sodą ir pastatykite į vandens vonelę su verdančiu vandeniu. Nuolat maišykite, kol varškė išsilydys ir susidarys vientisas būsimo sūrio gabalėlis. Tai užtruks 10 minučių, tada nukelkite nuo ugnies.

Žingsnis 4

Į sūrio masę įmaišykite riešutus ir sudėkite į aliejumi pateptą indą ar formą. Atšaldykite ir 2-3 val. padėkite į šaldytuvą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
ruošiniai, paprastai, yra bendrų alergenų., mažai kalorijų, išbandyti receptai, varškės sūris, naminiai rauginto pieno produktai, receptų knyga, varškės sūris, varškė su kefyru

Kategorijos