Publikavimo data: 2025-08-20
Naminis kietasis sūris su riešutais
Skanus natūralus kietasis sūris ilgai gaminamas ir brandinamas tam tikroje temperatūroje. Tačiau jį galima labai greitai paruošti namuose. Žinoma, tai bus šiek tiek kitoks produktas nei pramoninis, tačiau skoniu, tekstūra - ne prastesnis. Šiame recepte toks sūris ruošiamas su graikiniais riešutais. Jį galima patiekti su vaisiais, vynu, arbata ar kava.
Žingsnis 1
Graikinius riešutus susmulkinkite peiliu arba trintuvu iki smulkių ir vidutinių trupinių. Atidėkite į šalį.
Žingsnis 2
Sudėkite varškę ir pieną į dubenį ir maišydami kaitinkite ant silpnos ugnies, kol atsiskirs išrūgos. Sūrmaišį supilkite į sūrmaišiu išklotą sietelį. Mentele spauskite varškę, kol ji bus kuo sausesnė.
Žingsnis 3
Sudėkite varškę į dubenį, sudėkite kambario temperatūros sviestą, druską ir sodą ir pastatykite į vandens vonelę su verdančiu vandeniu. Nuolat maišykite, kol varškė išsilydys ir susidarys vientisas būsimo sūrio gabalėlis. Tai užtruks 10 minučių, tada nukelkite nuo ugnies.
Žingsnis 4
Į sūrio masę įmaišykite riešutus ir sudėkite į aliejumi pateptą indą ar formą. Atšaldykite ir 2-3 val. padėkite į šaldytuvą.
Kategorijos