Naminis lydytas sūris iš varškės ir kiaušinių pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Naminis lydytas sūris iš varškės ir kiaušinių

Jei mėgstate lydytą sūrį, tikriausiai žinote, kokia "turtinga" jo sudėtis. Jame yra kvapiųjų medžiagų, konservantų ir daugybė kitų cheminių priedų. Žinoma, ne visi jie vienodai kenksmingi, tačiau kam rizikuoti, jei galite pasigaminti naminį sūrį iš natūralių produktų.
Gaminimo laikas
1490 min.
Laikas virtuvėje
50 min.
Kalorijos
169 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
13 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.83/5 (23 bal.)

Žingsnis 1

Naminis lydytas sūris iš varškės ir kiaušinių Žingsnis 1
Užvirinkite pieną ketaus katile arba puode su dvigubu dugnu. Sudėkite į jį varškę ir maišykite iki vientisos masės. Gautą mišinį virkite ant silpnos ugnies apie 20 minučių.

Žingsnis 2

Naminis lydytas sūris iš varškės ir kiaušinių Žingsnis 2
Atskirkite varškės masę nuo skysčio pertekliaus, perkošdami ją per sūrmaišį. Grąžinkite sūrio nuosėdas į katilą ir sumaišykite su kiaušiniais ir sviestu. Šakute gerai sutrinkite gumulėlius, sūris turi būti gana vientisas.

Žingsnis 3

Naminis lydytas sūris iš varškės ir kiaušinių Žingsnis 3
Nuolat maišydami ant silpnos ugnies lydykite mišinį dar 20 minučių. Stebėkite, kad jis nesudegtų. Tuomet uždenkite sūrmaišį sūrmaišiu, nusausinkite sūrį ir leiskite skysčio pertekliui nutekėti. Nuspauskite, suvyniokite į storą audeklą ir padėkite po presu į šaltą vietą 24 valandoms.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
ruošiniai, paprastai, yra bendrų alergenų., mažai kalorijų, išbandyti receptai, varškės sūris, naminiai rauginto pieno produktai, receptų knyga, varškės sūris, varškė su kefyru

Kategorijos