Publikavimo data: 2025-08-20
Naminis lydytas sūris iš varškės ir kiaušinių
Jei mėgstate lydytą sūrį, tikriausiai žinote, kokia "turtinga" jo sudėtis. Jame yra kvapiųjų medžiagų, konservantų ir daugybė kitų cheminių priedų. Žinoma, ne visi jie vienodai kenksmingi, tačiau kam rizikuoti, jei galite pasigaminti naminį sūrį iš natūralių produktų.
Žingsnis 1
Užvirinkite pieną ketaus katile arba puode su dvigubu dugnu. Sudėkite į jį varškę ir maišykite iki vientisos masės. Gautą mišinį virkite ant silpnos ugnies apie 20 minučių.
Žingsnis 2
Atskirkite varškės masę nuo skysčio pertekliaus, perkošdami ją per sūrmaišį. Grąžinkite sūrio nuosėdas į katilą ir sumaišykite su kiaušiniais ir sviestu. Šakute gerai sutrinkite gumulėlius, sūris turi būti gana vientisas.
Žingsnis 3
Nuolat maišydami ant silpnos ugnies lydykite mišinį dar 20 minučių. Stebėkite, kad jis nesudegtų. Tuomet uždenkite sūrmaišį sūrmaišiu, nusausinkite sūrį ir leiskite skysčio pertekliui nutekėti. Nuspauskite, suvyniokite į storą audeklą ir padėkite po presu į šaltą vietą 24 valandoms.
Kategorijos