Publikavimo data: 2025-08-18
Naminis maasdamo sūris iš karvės pieno
"Maasdam" sūris iš karvės pieno - šis sūris skiriasi nuo kitų tuo, kad turi dideles skylutes ir saldų, riešutinį poskonį. Tačiau šie ypatumai išryškėja, jei naudojate kokybiškus produktus. Be to, šis sūris yra daug pigesnis už parduotuvėje pirktą sūrį.
Žingsnis 1
Pieną pašildykite iki 33 ℃ temperatūros. Tada nukelkite nuo ugnies ir išmaišykite. Kai pieno temperatūra pasieks 36 ℃, į pieną įpilkite termofilinio užkandžio su propionibakterijomis.
Žingsnis 2
Palikite pieną kelias minutes netrikdomą, kad bakterijos nusistovėtų ir sugertų drėgmę. Tada pieną išmaišykite ir įpilkite vandenyje ištirpinto šliužo ir kalcio chlorido.
Žingsnis 3
Išmaišykite, uždenkite keptuvę ir atidėkite 40 minučių. Per tą laiką turėtų susidaryti drebučių pavidalo tirščiai. Pirštas iš jo turėtų išlįsti sausas, todėl pradėkite pjaustyti.
Žingsnis 4
Skreplius supjaustykite peiliu 1x1 cm dydžio kubeliais. Palikite 30 minučių, tada nukoškite apie 3 litrus skysčio ir įpilkite karšto vandens. Atidėkite į šalį 30 minučių, paskui sūrio grūdelius išskobkite skepetaite.
Žingsnis 5
Sūrio kruopas sudėkite į paruoštas sūrio formeles su skylutėmis, iš anksto uždengtas sūrio audiniu. Sūrį pakiškite po 2,5 kg presu ir palikite 30 minučių. Tada apverskite sūrio galvutę ir įdėkite į 3,5 kg presą. Palikite 60 minučių.
Žingsnis 6
Tada vėl apverskite sūrio galvutę ir palikite 180 minučių. Vandenyje ištirpinkite druską ir užvirinkite. Tada atvėsinkite. Išimkite sūrį iš preso ir panardinkite jį į druskos tirpalą. Palikite 480 minučių.
Kategorijos