Publikavimo data: 2025-08-20
Naminis mėsos kepsnys su grybais ir alaus padažu
Mėsos kepsnys su grybais ir alaus padažu yra labai populiarus patiekalas, kuris išpopuliarėjo dėl savo ryškaus skonio. Šis vyniotinis dera su daugeliu garnyrų.
Žingsnis 1
Dubenėlyje sumaišykite kečupą, barbekiu padažą ir garstyčias ir atidėkite į šalį. Keptuvėje įkaitintame aliejuje apkepkite smulkiai supjaustytus grybus. Sudėkite smulkintą česnaką ir kepkite, kol išgaruos sultys. Supilkite vyną, padidinkite kaitrą, įberkite druskos ir pipirų. Maišydami virkite, kol išgaruos visas skystis, tada nukelkite nuo ugnies.
Žingsnis 2
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių pagal Celsijų. Susmulkinkite svogūną, agurkus ir česnaką. Apkepkite juos keptuvėje, įkaitintoje su alyvuogių aliejumi. Sudėkite į dubenį ir leiskite atvėsti. Dubenyje suplakite kiaušinius ir supilkite vištienos sultinį. Išmaišykite, kad susijungtų. Želatiną sudėkite į dubenėlį ir leiskite jai išbrinkti. Į dubenį su kepintais svogūnais sudėkite maltą mėsą, Dižono garstyčias, kečupą, Kajeno pipirus, svogūnų miltelius, druską, juoduosius pipirus, krekerius ir sūrį. Supilkite sultinį ir išmaišykite.
Žingsnis 3
Kepimo skardą patepkite aliejumi. Iš pusės maltos mėsos suformuokite ritinėlį. Įdėkite į formą. Viduryje padarykite duobutę ir supilkite grybų mišinį. Uždenkite likusia faršo mase. Viršų aptepkite glajumi. Dėkite į orkaitę.
Žingsnis 4
Kol vyniotinis kepamas orkaitėje, nedideliame puodelyje sumaišykite pieną ir miltus. Kaitinkite ant vidutinės ugnies ir supilkite alų, tada sudėkite sūrį. Nuolat maišydami užvirinkite. Sūris turėtų išsilydyti, o padažas tapti vientisas. Išimkite iš orkaitės ir palikite 15 minučių. Supjaustykite griežinėliais ir patiekite su padažu.
Kategorijos