Publikavimo data: 2024-06-08
Naminis natūralus jogurtas ant raugo
Nereikia ginčytis dėl jogurto naudos - jame esančios rauginto pieno bakterijos padeda palaikyti skrandžio ir žarnyno veiklą bei detoksikuoti organizmą. Namuose pagamintas jogurtas turi daug privalumų. Pirma, jis yra sveikesnis ir pigesnis nei pirktinis, aiškios sudėties. Antra, jis yra universalus ir gali būti įvairių padažų ir salotų užpilamų pagrindas. Paruošti natūralų jogurtą namuose labai paprasta. Tereikia pasiruošti produktus ir skirti šiek tiek laiko.
Žingsnis 1
Ištirpinkite užkandį. Sausą raugą supilkite į 50 ml šilto pieno ir maišykite, kol ištirps. Tada supilkite į likusį pieną ir išmaišykite.
Žingsnis 2
Supilkite mišinį į stiklainius. Pastatykite sterilizuotus stiklainius priešais save ir supilkite į juos mišinį. Kiekvieną stiklainį uždenkite maistine plėvele ir uždarykite dangteliais.
Žingsnis 3
Pastatykite stiklainius į šiltą vietą. Uždenkite stiklainius pledu ir padėkite juos šiltoje vietoje 12-14 valandų. Tiek laiko reikia, kad mišinys fermentuotųsi. Po to jogurto stiklainius 3 valandoms įdėkite į šaldytuvą.
Kategorijos