Publikavimo data: 2025-08-18
Naminis "Philadelphia" sūris iš kefyro ir pieno
Filadelfijos sūris iš kefyro ir pieno - tikrą Filadelfijos sūrį kasdienėje mityboje gali sau leisti ne kiekvienas. Pagal šį receptą pagaminamas daug pigesnis sūris, o skoniu nesiskiria nuo tikrojo. Jį galima tiesiog tepti ant duonos arba naudoti įvairiems desertams gaminti.
Žingsnis 1
Supilkite pieną į puodą ir palikite jį šiltai, bet neužvirkite. Tada supilkite kefyrą, išmaišykite ir palikite, kol varškė pasidarys dribsnių, išjunkite ugnį. Įberkite druskos ir cukraus.
Žingsnis 2
Maišykite, kol išrūgos pradės skirstytis. Uždenkite durklą keliais marlės sluoksniais ir perkoškite mišinį per jį. Kai išrūgos atsiskiria, varškės mišinį suriškite į marlės maišelį.
Žingsnis 3
Pakabinkite 15 minučių, bet nespauskite maišelio. Išvirkite citrinas, perpjaukite per pusę ir išspauskite 30 g sulčių. Atskirkite trynius nuo baltymų. Baltymus išplakite mikseriu, kol jie taps balti ir purios putos.
Žingsnis 4
Į baltymus įmaišykite kiaušinių trynius, citrinos sultis ir citrinos rūgštį ir dar kartą išplakite. Tada sudėkite varškės mišinį ir plakite mikseriu, kol masė taps puri. Perpilkite į stiklainį ir padėkite į šaldytuvą per naktį.
Kategorijos