Publikavimo data: 2025-08-20
Naminis šokoladinis vyniotinis su grietinėle, vaisiais ir uogomis
Šokoladinis vyniotinis su grietinėle, vaisiais ir uogomis yra labai saldus ir švelnaus skonio desertas. Kremas ritiniui gaminamas iš baltojo šokolado, sviesto, grietinės ir cukraus pudros. Įdarą sudaro kiviai ir bananai. Todėl vyniotinis gaunasi toks skanus, išskirtinis, su rūgštelės natomis viduje.
Žingsnis 1
Į dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų, druską ir išplakite mikseriu. Tada supilkite pieną ir augalinį aliejų ir išmaišykite. Suberkite miltus, kakavą ir kepimo miltelius ir išsukite mikseriu.
Žingsnis 2
Paruoškite kepimo skardą, išklokite ją kepimo pergamentu, supilkite pusę mišinio ant viso paviršiaus ir kepkite orkaitėje 25 minutes. Perkelkite tešlą ant kito kepimo pergamento lakšto.
Žingsnis 3
Kartu su pergamentu atsargiai suvyniokite į ritinėlį, bet ne sandariai. Likusią tešlos dalį dėkite į orkaitę ir taip pat suvyniokite į vamzdelį. Baltąjį šokoladą ištirpinkite vandens vonelėje su sviestu, tada leiskite atvėsti.
Žingsnis 4
Sudėkite grietinę, cukraus pudrą ir išmaišykite. Dėkite į šaldytuvą 70 minučių. Vandens vonelėje ištirpinkite juodąjį šokoladą ir paskirstykite ant pergamento. Atidėkite 4 valgomuosius šaukštus šokolado papuošimui.
Žingsnis 5
Suvyniokite į ritinėlį, atvėsinkite ir dėkite į šaldytuvą, kol sustings. Biskvitą paskleiskite ant kepimo pergamento lakšto, aptepkite jį kremu, kraštus palikdami neapteptus. Išdėliokite vaisius ir suvyniokite. Kartu sutvirtinkite kraštus.
Žingsnis 6
Dėkite į šaldytuvą porai valandų. Tada atsargiai išvyniokite pergamentą su papuošimui skirtu šokoladu ir kiekvieną gabalėlį aptepkite anksčiau atidėtu šokoladu. Priklijuokite jį prie ritinio.
Kategorijos