Publikavimo data: 2025-08-17
Naminis sūris iš pieno ir šliužo fermentų
Sūris yra labai sveikas produktas, tačiau atrodo, kad jo beveik neįmanoma pasigaminti namuose. Kai kurioms sūrio rūšims, ypač kietajam ar pusiau kietajam, reikia tam tikrų paruošimo ir brandinimo sąlygų. Tačiau minkšto pieno sūrį galima pagaminti bet kokiomis sąlygomis, todėl būtinai įsidėmėkite šį receptą.
Žingsnis 1
Supilkite pieną į puodą ir pašildykite iki 25 °C temperatūros. Citrinos rūgštį atskieskite stiklinėje vandens ir nuolat maišydami supilkite į pieną. Toliau kaitinkite. Šliužo fermentą taip pat praskieskite stikline vandens. Pašildykite iki 35 °C temperatūros ir supilkite į puodą. Kaitinkite iki 40 °C ir nukelkite nuo ugnies. Šiuo metu turėtų susiformuoti pirmieji varškės dribsniai.
Žingsnis 2
Uždenkite keptuvę ir leiskite pienui susigerti (tai užtruks 15-20 minučių). Išmaišykite ir supilkite mišinį į sietelį. Leiskite išrūgoms nutekėti, galite lengvai paspausti, kad procesas paspartėtų.
Žingsnis 3
Į mikrobangų krosnelę įdėkite išspaustą gabalėlį ir pašildykite, bet svarbiausia, kad sūris neužvirtų. Masė turi tapti plastiška, tada ją reikia išmaišyti ir pasūdyti, kad gaminys įgautų sūrio tekstūrą. Tai galima padaryti, kol jis karštas. Tada sūrio galvutei suteikite norimą formą ir leiskite atvėsti.
Kategorijos