Naminis sūris iš pieno ir šliužo fermentų pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Naminis sūris iš pieno ir šliužo fermentų

Sūris yra labai sveikas produktas, tačiau atrodo, kad jo beveik neįmanoma pasigaminti namuose. Kai kurioms sūrio rūšims, ypač kietajam ar pusiau kietajam, reikia tam tikrų paruošimo ir brandinimo sąlygų. Tačiau minkšto pieno sūrį galima pagaminti bet kokiomis sąlygomis, todėl būtinai įsidėmėkite šį receptą.
Gaminimo laikas
140 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
46 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
2 g
Angliavandeniai
4 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 4.12/5 (17 bal.)

Žingsnis 1

Naminis sūris iš pieno ir šliužo fermentų Žingsnis 1
Supilkite pieną į puodą ir pašildykite iki 25 °C temperatūros. Citrinos rūgštį atskieskite stiklinėje vandens ir nuolat maišydami supilkite į pieną. Toliau kaitinkite. Šliužo fermentą taip pat praskieskite stikline vandens. Pašildykite iki 35 °C temperatūros ir supilkite į puodą. Kaitinkite iki 40 °C ir nukelkite nuo ugnies. Šiuo metu turėtų susiformuoti pirmieji varškės dribsniai.

Žingsnis 2

Naminis sūris iš pieno ir šliužo fermentų Žingsnis 2
Uždenkite keptuvę ir leiskite pienui susigerti (tai užtruks 15-20 minučių). Išmaišykite ir supilkite mišinį į sietelį. Leiskite išrūgoms nutekėti, galite lengvai paspausti, kad procesas paspartėtų.

Žingsnis 3

Naminis sūris iš pieno ir šliužo fermentų Žingsnis 3
Į mikrobangų krosnelę įdėkite išspaustą gabalėlį ir pašildykite, bet svarbiausia, kad sūris neužvirtų. Masė turi tapti plastiška, tada ją reikia išmaišyti ir pasūdyti, kad gaminys įgautų sūrio tekstūrą. Tai galima padaryti, kol jis karštas. Tada sūrio galvutei suteikite norimą formą ir leiskite atvėsti.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
ruošiniai, paprastai, yra bendrų alergenų., mažai kalorijų, išbandyti receptai, varškės sūris, naminiai rauginto pieno produktai, receptų knyga, varškės sūris, varškė su kefyru

Kategorijos