Publikavimo data: 2025-08-19
Naminis sūris su Provanso žolelėmis
Naminis sūris yra pieno produktas, gaminamas iš paprastų ingredientų, pavyzdžiui, pieno, varškės, kiaušinių, grietinės, riešutų ir džiovintų vaisių. Siekiant pagreitinti gaminimo procesą, varškės sūris gaminamas iš karto iš varškės - taigi nereikia laukti, kol pienas susigers. Savo rankomis pagamintame sūryje nėra kenksmingų konservantų, o iš pieno ir varškės gaunamos naudingosios medžiagos nesunaikinamos. Jei į sūrį įdėsite džiovintų Provanso žolelių, patiekalas bus gaivesnis ir pikantiškesnis.
Žingsnis 1
Į patogų indą supilkite litrą pieno, sudėkite varškę ir atsargiai išmaišykite šaukštu. Virkite ant silpnos ugnies, neužvirdami ir nuolat maišydami 10 minučių.
Žingsnis 2
Kai tik išrūgos atsiskiria ir varškė susijungia į vientisą masę, nusausinkite ją ant sietinio audeklo. Išrūgas nusunkite į atskirą dubenį ir atvėsinkite varškės mišinį.
Žingsnis 3
Sudėkite visus likusius ingredientus. Kruopščiai išmaišykite, išminkykite masę rankomis ir sudėkite atgal į keptuvę. Pastatykite ant silpnos ugnies 10 minučių.
Žingsnis 4
Paimkite tinkamą indą ir uždenkite maistine plėvele. Į jį sudėkite beveik paruoštą sūrį. Užspauskite jį rankomis ir 5-6 valandoms pastatykite į slėginę viryklę.
Kategorijos