Naminis sūris su Provanso žolelėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-19

Naminis sūris su Provanso žolelėmis

Naminis sūris yra pieno produktas, gaminamas iš paprastų ingredientų, pavyzdžiui, pieno, varškės, kiaušinių, grietinės, riešutų ir džiovintų vaisių. Siekiant pagreitinti gaminimo procesą, varškės sūris gaminamas iš karto iš varškės - taigi nereikia laukti, kol pienas susigers. Savo rankomis pagamintame sūryje nėra kenksmingų konservantų, o iš pieno ir varškės gaunamos naudingosios medžiagos nesunaikinamos. Jei į sūrį įdėsite džiovintų Provanso žolelių, patiekalas bus gaivesnis ir pikantiškesnis.
Gaminimo laikas
360 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
130 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
2 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.92/5 (13 bal.)

Žingsnis 1

Naminis sūris su Provanso žolelėmis Žingsnis 1
Į patogų indą supilkite litrą pieno, sudėkite varškę ir atsargiai išmaišykite šaukštu. Virkite ant silpnos ugnies, neužvirdami ir nuolat maišydami 10 minučių.

Žingsnis 2

Naminis sūris su Provanso žolelėmis Žingsnis 2
Kai tik išrūgos atsiskiria ir varškė susijungia į vientisą masę, nusausinkite ją ant sietinio audeklo. Išrūgas nusunkite į atskirą dubenį ir atvėsinkite varškės mišinį.

Žingsnis 3

Naminis sūris su Provanso žolelėmis Žingsnis 3
Sudėkite visus likusius ingredientus. Kruopščiai išmaišykite, išminkykite masę rankomis ir sudėkite atgal į keptuvę. Pastatykite ant silpnos ugnies 10 minučių.

Žingsnis 4

Naminis sūris su Provanso žolelėmis Žingsnis 4
Paimkite tinkamą indą ir uždenkite maistine plėvele. Į jį sudėkite beveik paruoštą sūrį. Užspauskite jį rankomis ir 5-6 valandoms pastatykite į slėginę viryklę.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
ruošiniai, paprastai, yra bendrų alergenų., mažai kalorijų, išbandyti receptai, varškės sūris, naminiai rauginto pieno produktai, receptų knyga, varškės sūris, varškė su kefyru

Kategorijos