Naminis vynas iš aviečių uogienės pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-17

Naminis vynas iš aviečių uogienės

Jei po žiemos liko daug aviečių uogienės, neskubėkite išmesti deserto. Iš jo galite pasigaminti skanaus vyno. Naminiam vynui iš aviečių uogienės gaminti naudojamos laukinės mielės. Jų randama neplautose rūgštynėse ir neplautose uogose. Jų galima tiesiog pridėti gaminant vyną, sumaišyti su vandeniu, o paskui pašalinti iš gėrimo. Norint gauti tikrą vyną, reikia tinkamų sąlygų skysčiui stingti: tamsios vietos ir kambario temperatūros. Svarbu, kad fermentacijos metu vynas nepavirstų actu. Taip gali nutikti dėl cukraus trūkumo arba per aukštos temperatūros.
Gaminimo laikas
35 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
86 kcal.
Angliavandeniai
22 g
Sunkumas: 5/5
Reitingas: 4.19/5 (21 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Naminis vynas iš aviečių uogienės Žingsnis 1
Iš aviečių uogienės pasigaminkite vyno. Pašildykite vandenį iki 30-35 laipsnių Celsijaus. Sudėkite uogienę ir sultenes, išmaišykite. Visą masę supilkite į butelį. Skystis turi užpildyti 2/3 indo, ne daugiau. Uždenkite viršų ir pastatykite butelį į tamsią šiltą vietą 1 mėnesiui.

Žingsnis 2

Naminis vynas iš aviečių uogienės Žingsnis 2
Baigti gaminti. Pasibaigus rūgimo procesui, vyną perkoškite per marlę ir supilkite į švarų indą. Indą sandariai uždarykite ir palikite jį stovėti dar 3 dienas.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos