Publikavimo data: 2024-09-17
Naminis vynas iš aviečių uogienės
Jei po žiemos liko daug aviečių uogienės, neskubėkite išmesti deserto. Iš jo galite pasigaminti skanaus vyno. Naminiam vynui iš aviečių uogienės gaminti naudojamos laukinės mielės. Jų randama neplautose rūgštynėse ir neplautose uogose. Jų galima tiesiog pridėti gaminant vyną, sumaišyti su vandeniu, o paskui pašalinti iš gėrimo. Norint gauti tikrą vyną, reikia tinkamų sąlygų skysčiui stingti: tamsios vietos ir kambario temperatūros. Svarbu, kad fermentacijos metu vynas nepavirstų actu. Taip gali nutikti dėl cukraus trūkumo arba per aukštos temperatūros.
Žingsnis 1
Iš aviečių uogienės pasigaminkite vyno. Pašildykite vandenį iki 30-35 laipsnių Celsijaus. Sudėkite uogienę ir sultenes, išmaišykite. Visą masę supilkite į butelį. Skystis turi užpildyti 2/3 indo, ne daugiau. Uždenkite viršų ir pastatykite butelį į tamsią šiltą vietą 1 mėnesiui.
Žingsnis 2
Baigti gaminti. Pasibaigus rūgimo procesui, vyną perkoškite per marlę ir supilkite į švarų indą. Indą sandariai uždarykite ir palikite jį stovėti dar 3 dienas.
Kategorijos