Publikavimo data: 2025-08-20
Namų gamybos griežinėliai
Sluoksniuotą tešlą šiandien naudoja namų šeimininkės visame pasaulyje. Iš jos gaminami nuostabūs desertai, užkandžiai, pyragai, pynės, krepšeliai, vyniotiniai ir daug kitų gaminių. Tačiau mažai kas žino, kad sluoksniuotos tešlos gaminiai buvo išrasti visai atsitiktinai. Tai įvyko dar XV a., kai vieno prancūzų konditerio mokinys nusprendė į įprastą duonos sudėtį įdėti gabalėlį sviesto. Taip duona įgavo visiškai naują formą ir skonį. Nuo tada iki šių dienų garsioji sluoksniuotos tešlos tešla užima garbingą vietą daugelio tautų širdyse.
Žingsnis 1
Į tarkuotą sviestą suberkite miltus ir kiaušinį. Pagardinkite druska ir supilkite kefyrą. Kruopščiai išmaišykite. Išminkykite tešlą. Sudėkite tešlą į maišelį ir padėkite į šaldytuvą 24 valandoms.
Žingsnis 2
Tešlą iškočiokite iki maždaug 0,5 mm storio. Tada perlenkite ją iš abiejų pusių ir vėl iškočiokite. Apverskite ir iškočiokite stačiakampį. Supjaustykite jį mažais kvadratėliais ir sudėkite į formeles. Į vidų sudėkite įdarą ir kepkite 20 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
Kategorijos