Publikavimo data: 2024-06-08
Naudingas abrikosų suflė su grietine
Šį originalų desertą išrado prancūzai, tačiau daugelis šalių jau seniai jį laiko savu. O daugelis saldumynų mėgėjų, mėgstančių švelnius lengvus desertus, nebeįsivaizduoja savo gyvenimo be suflė. Šis skanėstas turi universalų receptą, jį galima paruošti iš bet kokių uogų. Mūsų receptas - dievo dovana tiems, kurie mano, kad desertas turi būti ne tik skanus, bet ir naudingas. Ypatingo skonio paslaptis - kreminio ir sodraus abrikosų skonio bei aromato derinys.
Žingsnis 1
Paruoštus abrikosus sudėkite į blenderio dubenį ir susmulkinkite. Jei norite gauti visiškai vientisą ir švelnią tyrę, pertrinkite ją per sietelį. Tai padės atsikratyti odelės fragmentų. Galima to nedaryti, nes odelėje yra naudingų medžiagų. Sumaišykite tyrę su kondensuotu pienu ir sumaišykite trintuvu nedideliu greičiu iki vientisos masės.
Žingsnis 2
Atvėsusią grietinę plakite mikseriu 5 minutes, kol išbrinks ir taps kreminės konsistencijos. Išplaktą grietinę sumaišykite su abrikosų tyre ir kondensuotu pienu. Išmirkytą želatiną kaitinkite vandens vonelėje, kol želatina ištirps, įdėkite 2 šaukštus grietinės ir abrikosų kremo, išmaišykite ir supilkite į pagrindinę masę. Kruopščiai išmaišykite ir supilkite į serviravimo formą. Uždenkite maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą 4 valandoms.
Kategorijos