Obuoliai alaus tešloje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-24

Obuoliai alaus tešloje

Obuolių desertas alaus tešloje būna karštas, sultingas ir skanus. Šiam skanėstui idealiai tinka dideli saldžiųjų veislių obuoliai. Kadangi tešla gaminama iš šviesaus alaus, ji būna oro ir lengvų duonos natų. Tešla plonu sluoksniu apgaubia obuolių žiedus ir kepant tampa traški. Obuolio vidus tampa minkštas ir karamelizuotas. Šis skanėstas patiks visiems vaisių desertų mėgėjams.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
234 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
18 g
Angliavandeniai
14 g
Alergenai: Glitimo turintys grūdai, riešutai, maisto priedai, kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.1/5 (29 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Obuoliai alaus tešloje Žingsnis 1
Nulupkite obuolius ir išimkite šerdį.

Žingsnis 2

Obuoliai alaus tešloje Žingsnis 2
Obuolius supjaustykite 1 cm storio žiedais.

Žingsnis 3

Obuoliai alaus tešloje Žingsnis 3
Paruoškite alaus tešlą. Giliame dubenyje sumaišykite alų, kiaušinį, miltus, cukrų, cinamoną, muskatą ir žiupsnelį druskos.

Žingsnis 4

Obuoliai alaus tešloje Žingsnis 4
Kruopščiai išmaišykite, kad neliktų gumulėlių. Tešla paruošta.

Žingsnis 5

Obuoliai alaus tešloje Žingsnis 5
Keptuvėje arba puode įkaitinkite augalinį aliejų iki 180 °C temperatūros. Į tešlą įmerkite porą obuolių žiedų ir apkepkite.

Žingsnis 6

Obuoliai alaus tešloje Žingsnis 6
Kepkite obuolius 1-2 minutes. Kepimo metu vieną kartą apverskite obuolius. Taip apkepkite visus obuolių žiedus. Kepkite juos dalimis po 2-3 žiedus, kad nesuliptų.

Žingsnis 7

Obuoliai alaus tešloje Žingsnis 7
Iškeptus obuolius sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad pašalintumėte aliejaus perteklių.

Žingsnis 8

Obuoliai alaus tešloje Žingsnis 8
Deserto viršų pabarstykite cukraus pudra. Obuoliai alaus tešloje paruošti.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos