Publikavimo data: 2024-03-24
Obuoliai alaus tešloje
Obuolių desertas alaus tešloje būna karštas, sultingas ir skanus. Šiam skanėstui idealiai tinka dideli saldžiųjų veislių obuoliai. Kadangi tešla gaminama iš šviesaus alaus, ji būna oro ir lengvų duonos natų. Tešla plonu sluoksniu apgaubia obuolių žiedus ir kepant tampa traški. Obuolio vidus tampa minkštas ir karamelizuotas. Šis skanėstas patiks visiems vaisių desertų mėgėjams.
Žingsnis 1
Nulupkite obuolius ir išimkite šerdį.
Žingsnis 2
Obuolius supjaustykite 1 cm storio žiedais.
Žingsnis 3
Paruoškite alaus tešlą. Giliame dubenyje sumaišykite alų, kiaušinį, miltus, cukrų, cinamoną, muskatą ir žiupsnelį druskos.
Žingsnis 4
Kruopščiai išmaišykite, kad neliktų gumulėlių. Tešla paruošta.
Žingsnis 5
Keptuvėje arba puode įkaitinkite augalinį aliejų iki 180 °C temperatūros. Į tešlą įmerkite porą obuolių žiedų ir apkepkite.
Žingsnis 6
Kepkite obuolius 1-2 minutes. Kepimo metu vieną kartą apverskite obuolius. Taip apkepkite visus obuolių žiedus. Kepkite juos dalimis po 2-3 žiedus, kad nesuliptų.
Žingsnis 7
Iškeptus obuolius sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad pašalintumėte aliejaus perteklių.
Žingsnis 8
Deserto viršų pabarstykite cukraus pudra. Obuoliai alaus tešloje paruošti.
Kategorijos