Publikavimo data: 2024-01-05
Obuolių blyneliai receptas
Draniki yra tradicinis baltarusiškas patiekalas iš bulvių, tačiau jis gali būti gaminamas ir su kitais, gana netikėtais ingredientais. Pavyzdžiui, desertiniam variantui pagaminti galite naudoti obuolius. Keptuvėje apkepti obuoliai draniki, pagardinti cinamonu ir cukraus pudra, bus puikus ir lengvas priedas prie arbatos.
Žingsnis 1
Paruoškite maistą. Nuplaukite obuolius, nulupkite juos, supjaustykite ketvirčiais ir išimkite šerdį.
Žingsnis 2
Paruoškite obuolių pyrago pagrindą. Nuluptus obuolius sutarkuokite tarka. Išspauskite sultis ir sudėkite į dubenį. Į tarkuotus obuolius įmuškite kiaušinį, suberkite miltus ir cukrų. Išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Įkaitinkite keptuvę, supilkite į ją augalinį aliejų ir šaukštu dėkite obuolių blynelius. Kepkite, kol taps auksinės spalvos, maždaug po 2 minutes iš kiekvienos pusės.
Žingsnis 4
Paruoštus blynus dėkite į lėkštę, patiekite su grietine ir apibarstykite cinamonu bei cukraus pudra. Gero apetito!
Žingsnis 5
Obuolių blynelius papuoškite mėtų lapeliais ir ledų rutuliuku. Taip naminį desertą paversite tikru restorano patiekalu.
Kategorijos