Obuolių kinrožės pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-12

Obuolių kinrožės

Cinamono bandelės - tai cinamono bandelės, išpopuliarėjusios visame pasaulyje. Pirmą kartą šis skanėstas pasirodė Amerikoje "Cinnabon" kepyklų tinkle. Garsioji spiralės formos bandelės tapo lengvai atpažįstama. Cinnabonais galima mėgautis ne tik maitinimo įstaigose, bet ir kepant namuose. Pagal šį receptą į tešlą dedama tarkuotų obuolių, kurie suteikia tešlai obuolių skonį ir saldžiarūgštės natos. Viduje įdarytas cukranendrių cukrumi ir cinamonu, o ant viršaus užteptas kreminio sūrio glaistas.
Gaminimo laikas
160 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
236 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
34 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 4.25/5 (4 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Obuolių kinrožės Žingsnis 1
Obuolius su žievele sutarkuokite smulkia tarka. Jei obuoliai labai sultingi, švelniai išspauskite mišinį.

Žingsnis 2

Obuolių kinrožės Žingsnis 2
Pašildykite vandenį, kol jis bus šiltas, bet ne per karštas, ir supilkite į didelį dubenį. Šviežias mieles sutrinkite rankomis ir supilkite į vandenį. Įdėkite 3 valgomuosius šaukštus cukraus ir išmaišykite. Palikite mišinį 15 minučių kambario temperatūroje, kad mielės suaktyvėtų. Tada sudėkite tarkuotą obuolį ir persijotus miltus. Viską kruopščiai išmaišykite. Minkykite tešlą, kol ji taps vientisa ir elastinga. Suformuokite iš tešlos rutulį ir įdėkite atgal į dubenį. Uždenkite tešlą maistine plėvele ir palikite 1 valandą šiltai pakilti.

Žingsnis 3

Obuolių kinrožės Žingsnis 3
Paruoškite įdarą. Atskirame dubenyje sumaišykite ištirpintą sviestą, 3 šaukštus cukranendrių cukraus ir cinamoną.

Žingsnis 4

Obuolių kinrožės Žingsnis 4
Padėkite tešlą ant miltais pabarstyto stalo ir iškočiokite iki 4-5 mm storio. Tolygiai paskirstykite cinamono ir cukraus įdarą ant tešlos paviršiaus, viename krašte palikdami nedidelį įdubimą.

Žingsnis 5

Obuolių kinrožės Žingsnis 5
Susukite tešlą į tvirtą ritinį. Sudrėkinkite nepridengtą kraštą vandeniu arba kiaušiniu ir prispauskite jį prie ritinio, kad priliptų. Suktinuką supjaustykite į 6 dalis. Kepimo indą ištepkite sviestu arba augaliniu aliejumi ir sudėkite į jį gabalėlius. Kepkite kinrožes 30-40 min. 180 °C temperatūros orkaitėje.

Žingsnis 6

Obuolių kinrožės Žingsnis 6
Kol kepa kinrožės, paruoškite glajų. Aukštoje matavimo taurėje panardinamuoju mikseriu suplakite cukraus pudrą ir grietinėlės sūrį.

Žingsnis 7

Obuolių kinrožės Žingsnis 7
Šiek tiek atvėsinkite paruoštus keksiukus ir aptepkite juos kreminiu glaistu.

Žingsnis 8

Obuolių kinrožės Žingsnis 8
Paruošti obuolių kinrožės. Gero apetito

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos