Publikavimo data: 2024-06-12
Obuolių kinrožės
Cinamono bandelės - tai cinamono bandelės, išpopuliarėjusios visame pasaulyje. Pirmą kartą šis skanėstas pasirodė Amerikoje "Cinnabon" kepyklų tinkle. Garsioji spiralės formos bandelės tapo lengvai atpažįstama. Cinnabonais galima mėgautis ne tik maitinimo įstaigose, bet ir kepant namuose. Pagal šį receptą į tešlą dedama tarkuotų obuolių, kurie suteikia tešlai obuolių skonį ir saldžiarūgštės natos. Viduje įdarytas cukranendrių cukrumi ir cinamonu, o ant viršaus užteptas kreminio sūrio glaistas.
Žingsnis 1
Obuolius su žievele sutarkuokite smulkia tarka. Jei obuoliai labai sultingi, švelniai išspauskite mišinį.
Žingsnis 2
Pašildykite vandenį, kol jis bus šiltas, bet ne per karštas, ir supilkite į didelį dubenį. Šviežias mieles sutrinkite rankomis ir supilkite į vandenį. Įdėkite 3 valgomuosius šaukštus cukraus ir išmaišykite. Palikite mišinį 15 minučių kambario temperatūroje, kad mielės suaktyvėtų. Tada sudėkite tarkuotą obuolį ir persijotus miltus. Viską kruopščiai išmaišykite. Minkykite tešlą, kol ji taps vientisa ir elastinga. Suformuokite iš tešlos rutulį ir įdėkite atgal į dubenį. Uždenkite tešlą maistine plėvele ir palikite 1 valandą šiltai pakilti.
Žingsnis 3
Paruoškite įdarą. Atskirame dubenyje sumaišykite ištirpintą sviestą, 3 šaukštus cukranendrių cukraus ir cinamoną.
Žingsnis 4
Padėkite tešlą ant miltais pabarstyto stalo ir iškočiokite iki 4-5 mm storio. Tolygiai paskirstykite cinamono ir cukraus įdarą ant tešlos paviršiaus, viename krašte palikdami nedidelį įdubimą.
Žingsnis 5
Susukite tešlą į tvirtą ritinį. Sudrėkinkite nepridengtą kraštą vandeniu arba kiaušiniu ir prispauskite jį prie ritinio, kad priliptų. Suktinuką supjaustykite į 6 dalis. Kepimo indą ištepkite sviestu arba augaliniu aliejumi ir sudėkite į jį gabalėlius. Kepkite kinrožes 30-40 min. 180 °C temperatūros orkaitėje.
Žingsnis 6
Kol kepa kinrožės, paruoškite glajų. Aukštoje matavimo taurėje panardinamuoju mikseriu suplakite cukraus pudrą ir grietinėlės sūrį.
Žingsnis 7
Šiek tiek atvėsinkite paruoštus keksiukus ir aptepkite juos kreminiu glaistu.
Žingsnis 8
Paruošti obuolių kinrožės. Gero apetito
Kategorijos