Publikavimo data: 2025-08-19
Obuolių marmeladas be cukraus
Paprastas, skanus, dietinis ir sveikas marmeladas.
Žingsnis 1
Nuplaukite obuolius ir išpjaukite šerdį.
Žingsnis 2
Nulupkite mandarinų žievelę.
Žingsnis 3
Dideliame puode obuolius ir mandarinus supjaustykite mažais gabalėliais. Dėkite ant silpnos ugnies ir uždenkite dangčiu.
Žingsnis 4
Kol obuoliai troškinasi, pamaišykite juos medine mentele, kad nepriliptų prie keptuvės dugno.
Žingsnis 5
Kai obuoliai suminkštėja ir pradeda virsti vientisa mase, nukeliame keptuvę nuo ugnies ir sutriname masę mikseriu. Jei blenderio neturite, galite naudoti bulvių trintuvą.
Žingsnis 6
Tada obuolių ir mandarinų masę reikia pertrinti per sietelį. Nepamirškite po kiekvienos tyrės porcijos gerai išvalyti sietą, tada procesas bus labai greitas.
Žingsnis 7
Supilkite želatiną į indą ir užpilkite karštu (ne verdančiu!) vandeniu. Maišykite, kol želatina visiškai ištirps.
Žingsnis 8
Tada į obuolių tyrę įpilkite cukraus pakaitalą, želatinos tirpalą ir gerai išmaišykite mentele arba maišytuvu (jei turite). Gautą vientisą masę supilkite į indą, kad sustingtų, ir padėkite šaltai.
Žingsnis 9
Po poros valandų marmeladą galima supjaustyti gabalėliais ir valgyti.
Kategorijos