Publikavimo data: 2024-05-19
Obuolių uogienė
Žingsnis 1
Obuolius supjaustykite kubeliais.
Žingsnis 2
Storadugniame puode ištirpinkite sviestą.
Žingsnis 3
Supjaustytus obuolius sudėkite į puodą, suberkite cukrų ir cinamoną. Ingredientus gerai išmaišykite.
Žingsnis 4
Obuolius virkite ant silpnos ugnies 10-15 minučių, jei reikia, įpilkite daugiau vandens. Nuimkite keptuvę nuo ugnies ir susmulkinkite obuolius trintuvu, tada grąžinkite obuolių mišinį ant viryklės ir nuolat maišydami virkite dar 10 minučių.
Žingsnis 5
Atvėsinkite keptuvės turinį, sudėkite uogienę į desertinę lėkštę ir patiekite. Jei norite, uogienės skonį galite išsaugoti iki vėlyvos žiemos, išsukdami obuolių skanėstą į stiklainius.
Kategorijos