Publikavimo data: 2025-08-20
Obuolių žiedai sluoksniuotos tešlos kepiniuose
Yra šimtai obuolių pyragėlių variantų. Tačiau, ko gero, obuolių pyragėliai yra antri pagal populiarumą po kinrožės. Lengvi, greiti, nesudėtingi, bet skanūs. Paruošta sluoksniuota tešla labai palengvina procesą, todėl šį kvapnų, traškų ir apetitą žadinantį desertą galima paruošti per kelias minutes. O meniškas formavimas sulauks daugybės šeimos narių ir svečių komplimentų.
Žingsnis 1
Obuolius nulupkite, supjaustykite 2 cm storio kauliukais. Specialiu įrankiu arba improvizuotomis priemonėmis viduryje padarykite skylę. Paruoštus obuolių žiedus pabarstykite cukrumi ir cinamonu. Išmaišykite.
Žingsnis 2
Atšildykite tešlą. Kiekvieną sluoksnį iškočiokite viena kryptimi 0,5 cm storio tešla. Supjaustykite 3 cm pločio juostelėmis.
Žingsnis 3
Kiekvieną obuolio žiedą apvyniokite tešlos juostele. Dėkite ant pergamento, patepkite kiaušiniu ir pabarstykite cukrumi.
Žingsnis 4
Kepkite 200 °C įkaitintoje orkaitėje, įjungę viršutinį ir apatinį režimą, 25-30 minučių, kol taps auksinės spalvos.
Kategorijos