Publikavimo data: 2024-06-15
Originalios bandelės su klevų sirupu
Bandelės su įvairiais įdarais jau seniai užkariavo saldumynų mėgėjų širdis. Jų skonis kiekvienam iš mūsų pažįstamas nuo vaikystės. Šis nedidelio dydžio kepinys gaminamas beveik visose pasaulio virtuvėse. Tačiau tik nedaugelis šiuolaikinių šeimininkių imasi juos ruošti nuo pat pirmojo etapo. Dažnai jos neturi tam laiko. Siūlome gardžių, aromatingų kepinių, kurie ant jūsų stalo atsiras per valandą, receptą. Tešlos ruošimą patikėkite profesionalams, o įdarą paruoškite originalų.
Žingsnis 1
Riešutus, sviestą, sirupą, cukrų ir cinamoną sudėkite į maišytuvo dubenį, gerai susmulkinkite ir plakite iki tirštos masės. Dalį riešutų, trisdešimt gramų, susmulkinkite atskirai ir pasilikite pyragaičiams papuošti.
Žingsnis 2
Atšildytą tešlą šiek tiek iškočiokite kočėlu, kad susidarytų maždaug 50 cm pločio sluoksnis. Perpjaukite išilgai į 4 12 cm ilgio juostas. Kol dirbate su viena juosta, antrąją juostą uždenkite maistine plėvele. Tešlą nuo kraštų į vidurį kampu supjaustykite 2 cm pločio ir 4 cm ilgio juostelėmis. Šaukštu dėkite įdarą per visą ilgį lygia juosta.
Žingsnis 3
Šiek tiek persidengiančias juosteles pakaitomis užlenkite ant įdaro, kad susidarytų "pynė". Aštriu peiliu negiliai įpjaukite juostelių viduryje. Kiekvieną pynę perpjaukite per pusę. Sudėkite jas ant kepimo skardos, išklotos kepimo pergamentu, ir 10 minučių padėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 4
Suplakite baltymus, aptepkite jais bandeles, pabarstykite maltais riešutais ir kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje, kol taps auksinės spalvos (20 minučių).
Kategorijos