Publikavimo data: 2024-05-01
Originalios "Cinnabon" bandelės.
Cinnabon reiškia "cinamono bandelė". Keksiukų receptas buvo išrastas palyginti neseniai, 1985 m. Jungtinėse Amerikos Valstijose. Dabar šis kepinys toks populiarus, kad vienas garsiausių ir autoritetingiausių leidinių "Expansion Magazine" įtraukė jį į 50 gyvenimo malonumų sąrašą. "Cinnabon" - tikras kulinarinio meno šedevras iš erdvios tešlos, su aromatingu įdaru ir beveik nesvariu kreminiu glaistu. Desertui sukurti reikia nemažai laiko, tačiau jis visai nesudėtingas.
Žingsnis 1
Paruoškite oparą. Supilkite pieną į gilų dubenį, įberkite 1 šaukštelį cukraus, maišykite, kol kristalai ištirps. Sudėkite sutrupintas mieles, gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite 10 minučių. Paviršiuje turėtų atsirasti sodrios putos, tai rodo mielių veikimą.
Žingsnis 2
Užminkykite tešlą. Į nedidelį dubenėlį įmuškite kiaušinį, lengvai suplakite ir supilkite į mielių dubenį. Suberkite druską, likusį cukrų ir vaniliną. Vandens vonelėje arba mikrobangų krosnelėje ištirpinkite sviestą ir supilkite į dubenį su tešla. Dalimis įmaišykite miltus, vis pamaišydami tešlą. Minkykite bent 10 minučių, kad tešla taptų elastinga. Kruopščiai išmaišykite, uždenkite rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje 1 valandai. Tada tešlą išminkykite ir vėl palikite 30-40 minučių pakilti.
Žingsnis 3
Suformuokite bandeles. Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite maždaug 6-7 mm storio tešlą. Paviršių patepkite sviestu ir apibarstykite cukraus bei cinamono mišiniu. Suvyniokite į standų ritinį ir supjaustykite 4-5 cm ilgio gabalėliais. Turėtų išeiti maždaug 10 ritinėlių.
Žingsnis 4
Iškepkite bandeles. Kepimo skardą ištepkite augaliniu aliejumi ir sudėkite ant jos bandeles, palikdami tarp jų 3-4 cm atstumą. Palikite pakilti 20-30 minučių. Per tą laiką įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Po pusvalandžio įdėkite kepimo skardą į orkaitę ir kepkite 25-30 minučių. Tada išimkite "Cinnabons" iš orkaitės ir leiskite jiems šiek tiek atvėsti.
Žingsnis 5
Pagaminkite fondantą. Giliame dubenyje sumaišykite kreminį sūrį, cukraus pudrą, citrinos sultis ir pieną. Plakite maišytuvu iki vientisos masės. Tada šiek tiek atvėsusių bandelių viršų papuoškite fondanu.
Kategorijos