Cinnabon reiškia "cinamono bandelė". Keksiukų receptas buvo išrastas palyginti neseniai, 1985 m. Jungtinėse Amerikos Valstijose. Dabar šis kepinys toks populiarus, kad vienas garsiausių ir autoritetingiausių leidinių "Expansion Magazine" įtraukė jį į 50 gyvenimo malonumų sąrašą. "Cinnabon" - tikras kulinarinio meno šedevras iš erdvios tešlos, su aromatingu įdaru ir beveik nesvariu kreminiu glaistu. Desertui sukurti reikia nemažai laiko, tačiau jis visai nesudėtingas.
Žingsnis 1
Paruoškite oparą. Supilkite pieną į gilų dubenį, įberkite 1 šaukštelį cukraus, maišykite, kol kristalai ištirps. Sudėkite sutrupintas mieles, gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite 10 minučių. Paviršiuje turėtų atsirasti sodrios putos, tai rodo mielių veikimą.
Žingsnis 2
Užminkykite tešlą. Į nedidelį dubenėlį įmuškite kiaušinį, lengvai suplakite ir supilkite į mielių dubenį. Suberkite druską, likusį cukrų ir vaniliną. Vandens vonelėje arba mikrobangų krosnelėje ištirpinkite sviestą ir supilkite į dubenį su tešla. Dalimis įmaišykite miltus, vis pamaišydami tešlą. Minkykite bent 10 minučių, kad tešla taptų elastinga. Kruopščiai išmaišykite, uždenkite rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje 1 valandai. Tada tešlą išminkykite ir vėl palikite 30-40 minučių pakilti.
Žingsnis 3
Suformuokite bandeles. Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite maždaug 6-7 mm storio tešlą. Paviršių patepkite sviestu ir apibarstykite cukraus bei cinamono mišiniu. Suvyniokite į standų ritinį ir supjaustykite 4-5 cm ilgio gabalėliais. Turėtų išeiti maždaug 10 ritinėlių.
Žingsnis 4
Iškepkite bandeles. Kepimo skardą ištepkite augaliniu aliejumi ir sudėkite ant jos bandeles, palikdami tarp jų 3-4 cm atstumą. Palikite pakilti 20-30 minučių. Per tą laiką įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Po pusvalandžio įdėkite kepimo skardą į orkaitę ir kepkite 25-30 minučių. Tada išimkite "Cinnabons" iš orkaitės ir leiskite jiems šiek tiek atvėsti.
Žingsnis 5
Pagaminkite fondantą. Giliame dubenyje sumaišykite kreminį sūrį, cukraus pudrą, citrinos sultis ir pieną. Plakite maišytuvu iki vientisos masės. Tada šiek tiek atvėsusių bandelių viršų papuoškite fondanu.