Publikavimo data: 2024-05-20
Orkaitėje kepta marinuota elnienos mėsa
Kad visi svečiai tikrai mėgautųsi kepta elniena, turite pasirinkti tinkamą mėsą. Pirmenybę teikite nugarinei arba krūtininei. Kitos dalys vertinamos šiek tiek mažiau, nes yra kietos. Skaniausia mėsa laikoma jauno, dar ne vienerių metų amžiaus elnio mėsa, ji yra ypač minkšta ir neriebi.
Žingsnis 1
Paruoškite marinatą sumaišydami alyvuogių aliejų, vyną, citrinos sultis ir juoduosius pipirus. Išspauskite apelsinų ir citrinų sultis ir supilkite į marinatą. Užpilkite šiuo mišiniu mėsą ir padėkite į šaldytuvą ketvirtį valandos.
Žingsnis 2
Nulupkite ir supjaustykite svogūnus bei morkas ir sudėkite į kepimo rankovės dugną. Česnaką sutarkuokite smulkia tarka ir sumaišykite su garstyčiomis. Mėsą įtrinkite prieskoniais, tada garstyčiomis ir česnaku. Įdėkite į rankovę. Kepkite 80 minučių, o paskutines 10 minučių - atidarytą rankovę.
Kategorijos