Publikavimo data: 2025-08-18
Oro bandelės
Šį patiekalą per stačiatikių gavėnią visada ruošdavo mano močiutė. Bandelės labai lengvos, minkštos, skanios ir gavėnios.
Žingsnis 1
Į vandenį suberkite mieles ir 2 šaukštus cukraus. Po 5 minučių pasirodys mielių "kepurėlė" - opara. Supilkite oparą į miltus, išmaišykite ir supilkite saulėgrąžų aliejų bei užminkykite tešlą. Leiskite tešlai pakilti 40 minučių šiltoje vietoje. Nuplaukite ir smulkiai supjaustykite obuolius. Sumaišykite likusį cukrų ir cinamoną. Tešlą iškočiokite iki 1 cm storio. Apibarstykite cinamono ir cukraus mišiniu ir obuoliais.
Žingsnis 2
Susukite į ritinėlį ir supjaustykite žiedais. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 20-30 minučių.
Kategorijos