Publikavimo data: 2024-06-16
Oro kreminės bandelės
Šių bandelių tešla yra puri, minkšta ir kvapni. Tokie kepiniai patiks ir šeimos nariams, ir tiems, kurie juos gaus kaip skanėstą. Jų išskirtinis skonis, traški cukrinė plutelė iš citrinos pateisins visą vargą. Prie gintarinės arbatos ir kvapnios kavos ryte ar vakare - geresnio kepinio nesugalvosite. Žinoma, su tešla šiek tiek vargo, bet rezultatai džiugina.
Žingsnis 1
Į šiltą pieną supilkite šaukštą cukraus, mieles ir šiek tiek miltų. Išmaišykite, uždenkite maistine plėvele ir palikite 20 min. brinkti.
Žingsnis 2
Suberkite cukrų, miltus, vanilę, druską, kiaušinį ir išmaišykite į masę, tada sudėkite šiltą sviestą. Išminkykite minkštą, purią tešlą. Leiskite pakilti 60 minučių.
Žingsnis 3
Sutarkuokite vienos citrinos žievelę ir išspauskite sultis. Kiaušinį sumaišykite su cukrumi, krakmolu, druska, citrinos sultimis ir žievele. Maišydami virkite mišinį ant silpnos ugnies 3-4 minutes, kol sutirštės. Išjunkite ir sudėkite sviestą.
Žingsnis 4
Tešlą iškočiokite iki 0,6 cm storio. Tešlą aptepkite atšaldytu kremu, bet ne iki galo, ir suvyniokite. Supjaustykite 4 cm ritinėliais ir perkelkite į kepimo skardą. Dėkite 25 minutėms į karštą orkaitę ir tiek pat laiko kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje. Likus kelioms minutėms iki pabaigos, aptepkite bandeles kiaušinio ir cukraus mišiniu ir siųskite baigti kepti.
Kategorijos