Publikavimo data: 2024-06-15
Oro pampuškės su česnakais
Oro, švelnūs, apskrudę, su apetitą žadinančiu česnakų aromatu - visa tai apie šviežiai iškeptus gardžius pampuškus. Jiems tiesiog neįmanoma atsispirti! Juos galima ruošti ne tik raudoniesiems barščiams su mėsa ir pupelėmis, bet ir kitų rūšių pirmiesiems patiekalams, pavyzdžiui, sultiniui, bulvių košei, žirnių sriubai.
Žingsnis 1
Sumaišykite cukrų su mielėmis ir šiltu vandeniu. Supilkite truputį miltų, išmaišykite ir palikite 20 minučių. Tada įberkite druskos, alyvuogių aliejaus ir likusius miltus. Užminkykite tešlą ir palikite ją pakilti apie 1 valandą.
Žingsnis 2
Iš paruoštos tešlos suformuokite nedidelius rutuliukus. Dėkite juos ant riebalais pateptos kepimo skardos per atstumą vieną nuo kito. Apšlakstykite pampuškus pienu, kad jie paruduotų. Kepkite 25-30 minučių 180 °C temperatūroje.
Žingsnis 3
Norėdami pagaminti česnakinį padažą pampuškams, sumaišykite augalinį aliejų su susmulkintu česnaku ir smulkiai supjaustytais krapais. Apšlakstykite kepinius, kol jie dar karšti.
Kategorijos