Publikavimo data: 2025-08-17
Padažas su miško grybais ir karbonadu
Kreminis padažas su kiauliena ir miško grybais nepaliks abejingų. Jis pravers, kai norėsite pradžiuginti šeimą skaniais patiekalais, bet neturėsite laiko ir jėgų gaminti. Ir visa tai todėl, kad padažas ruošiamas gana paprastai. Galite naudoti bet kokius miško grybus: baltuosius, smidrus, voveraites. Arba apskritai imkite grybų. Geriau rinktis liesą kiaulieną: karbonadą, nugarinę arba mentę. Patiekite padažą su mėgstamu garnyru ir vualia, skani soti vakarienė paruošta!
Žingsnis 1
Kiaulieną supjaustykite 1,5 cm storio kubeliais. Miško grybus supjaustykite nedideliais gabalėliais.
Žingsnis 2
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Kepkite kiaulieną ant vidutinės ugnies 5 minutes, kol paruduos. Tada į keptuvę sudėkite miško grybus ir kepkite dar 5 minutes. Mėsą ir grybus pasūdykite ir pabarstykite pipirais. Išmaišykite.
Žingsnis 3
Kitoje keptuvėje arba keptuvėje ištirpinkite sviestą. Suberkite miltus ir sumaišykite juos su ištirpintu sviestu. Gautą grietinėlės ir miltų mišinį kepkite ant silpnos ugnies 2-3 minutes, kol taps sodrus ir auksinis. Supilkite grietinėlę į keptuvę ir gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų.
Žingsnis 4
Gautą grietinėlės padažą supilkite į keptuvę su mėsa ir miško grybais. Įberkite džiovintų krapų, druskos ir juodųjų pipirų. Viską išmaišykite ir uždenkite dangčiu. Troškinkite padažą ant mažiausios ugnies 15-20 minučių. Per tą laiką jis turėtų sutirštėti ir įgauti sodrų skonį.
Žingsnis 5
Patiekite padažą papuošę smulkintomis šviežiomis žolelėmis. Gero apetito!
Kategorijos