Publikavimo data: 2024-05-25
Padirbtas kiškių ritinys.
"Fake hare" ritinys yra maltos mėsos patiekalas, kurio istorija siekia gilią praeitį. Viduramžiais kai kurių šalių valstiečiams buvo uždrausta medžioti, todėl atsirado patiekalų, imituojančių vieną ar kitą produktą. Šiuolaikiniame recepte taip pat galima keisti ingredientus, pavyzdžiui, galima naudoti ir maltą jautieną, ir maltą jautieną su kiauliena. Patiekalas dera su bulvių koše arba saliero šaknimi, jį galima patiekti tiek karštą, tiek šaltą.
Žingsnis 1
Sutarkuokite morkas.
Žingsnis 2
Baltos duonos trupinius pamirkykite piene. Giliame dubenyje sumaišykite maltą mėsą, mirkytą duoną ir vieną žalią vištos kiaušinį. Pagal skonį įberkite druskos ir maltų pipirų.
Žingsnis 3
Įkaitintoje keptuvėje, pateptoje augaliniu aliejumi, apkepkite tarkuotas morkas ir špinatus.
Žingsnis 4
Ant kepimo skardos uždėkite foliją. Ant folijos sudėkite šoninę.
Žingsnis 5
Tolygiu sluoksniu paskleiskite maltą mėsą ant šoninės. Ant maltos mėsos sluoksniuokite špinatų ir morkų kepsnius bei kietai virtus nuluptus vištų kiaušinius.
Žingsnis 6
Atsargiai suformuokite glaudų ritinį, iš visų pusių užspauskite foliją siūle į viršų, kad kepimo pradžioje išsiskyrusios sultys neišsiskirtų. Kepkite vyniotinį įkaitintoje orkaitėje 40-45 minutes.
Žingsnis 7
Atsargiai išvyniokite foliją ir leiskite patiekalui 1-2 minutes šiek tiek atvėsti. Patiekalas paruoštas!
Kategorijos