Publikavimo data: 2024-06-13
Paprastas degtinė iš svarainių
Putinų degtinė pradėta gaminti Japonijoje, nes būtent japoniškų putinų veislė pasižymi ryškiausiu skoniu ir intensyviausiu aromatu. Norint paruošti gėrimą, vaisius reikia skinti rudens viduryje, kai jie pasiekia reikiamą brandos laipsnį. Samogon, paruoštas pagal klasikinę technologiją, būna rūgščiai saldus, sodraus citrinų geltonumo atspalvio. Jei namų ūkyje nėra distiliavimo aparato, galima supjaustytus vaisius užpilti mėnulio degtine ir leisti jai išsisklaidyti. Šis gėrimas vadinamas ratafija.
Žingsnis 1
Pradėkite ruošti degtinę iš svarainių. Vaisius sutarkuokite vidutinio dydžio tarka. Sudėkite juos į trijų litrų talpos stiklainį, užpilkite cukrumi ir palikite 48 valandas brinkti. Per šį laiką svarainiai išskirs daug sulčių.
Žingsnis 2
Paruoškite gėrimą. Į sultingą svarainių ir cukraus mišinį supilkite degtinę, įberkite gvazdikėlių ir muskato riešuto. Ant stiklainio kaklelio užmaukite guminę pirštinę su skylute viename iš pirštų. Palikite tamsioje vietoje brinkti 6 savaites. Praėjus šiam laikui, gėrimą kruopščiai perkoškite į butelį.
Kategorijos