Paprastas degtinė iš svarainių pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-13

Paprastas degtinė iš svarainių

Putinų degtinė pradėta gaminti Japonijoje, nes būtent japoniškų putinų veislė pasižymi ryškiausiu skoniu ir intensyviausiu aromatu. Norint paruošti gėrimą, vaisius reikia skinti rudens viduryje, kai jie pasiekia reikiamą brandos laipsnį. Samogon, paruoštas pagal klasikinę technologiją, būna rūgščiai saldus, sodraus citrinų geltonumo atspalvio. Jei namų ūkyje nėra distiliavimo aparato, galima supjaustytus vaisius užpilti mėnulio degtine ir leisti jai išsisklaidyti. Šis gėrimas vadinamas ratafija.
Gaminimo laikas
60500 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
123 kcal.
Angliavandeniai
15 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.33/5 (3 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Paprastas degtinė iš svarainių Žingsnis 1
Pradėkite ruošti degtinę iš svarainių. Vaisius sutarkuokite vidutinio dydžio tarka. Sudėkite juos į trijų litrų talpos stiklainį, užpilkite cukrumi ir palikite 48 valandas brinkti. Per šį laiką svarainiai išskirs daug sulčių.

Žingsnis 2

Paprastas degtinė iš svarainių Žingsnis 2
Paruoškite gėrimą. Į sultingą svarainių ir cukraus mišinį supilkite degtinę, įberkite gvazdikėlių ir muskato riešuto. Ant stiklainio kaklelio užmaukite guminę pirštinę su skylute viename iš pirštų. Palikite tamsioje vietoje brinkti 6 savaites. Praėjus šiam laikui, gėrimą kruopščiai perkoškite į butelį.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos