Publikavimo data: 2024-06-15
Paprastas obuolių padažas su cukrumi
Obuolių padažas yra vienas populiariausių vaisių konservavimo būdų. Obuolių košė gali būti patiekiama kaip desertas ar užpilama į kepinius. Ruošiant galima naudoti bet kokios veislės obuolius. Cukraus kiekį recepte galima keisti arba jo visai atsisakyti. Tačiau tokiu atveju obuolių tyrė bus rūgštesnė. Tai neturės įtakos produkto galiojimo laikui. Reikia įpilti vandens.
Žingsnis 1
Pradėkite virti tyrę. Sudėkite obuolių skilteles į storasienį puodą, užpilkite vandeniu. Uždenkite dangčiu ir virkite ant silpnos ugnies 30-40 minučių. Kas 6-8 minutes vaisius pamaišykite. Skiltelės turi tapti minkštos.
Žingsnis 2
Baigti gaminti. Kai obuolių skiltelės suminkštės, suberkite cukrų, išmaišykite ir virkite 10-15 minučių.
Žingsnis 3
Pagaminkite tyrę. Po 15 minučių vaisius susmulkinkite panardinamuoju maišytuvu. Nuolat maišydami kaitinkite dar 10 minučių.
Žingsnis 4
Išsaugokite tyrę. Karštą tyrę sudėkite į stiklainius, užkimškite, apverskite, suvyniokite ir palikite visiškai atvėsti.
Kategorijos