Publikavimo data: 2024-05-26
Paprastas spagečių receptas
Viena populiariausių itališkų makaronų rūšių yra spagečiai. Yra daugybė šio patiekalo variantų. Jie gaminami su įvairiais produktais - mėsa, paukštiena, sūriu, jūros gėrybėmis. Jie gardinami įvairiais padažais. Jei norite paruošti tikrai sveiką patiekalą, naudokite spagečius, pagamintus iš kietųjų kviečių. Vienas paprasčiausių receptų - spagečiai su vištiena ir daržovėmis keptuvėje. Makaronų nereikia iš anksto virti, todėl sutaupoma daug gaminimo laiko.
Žingsnis 1
Paruoškite spagečių pagrindą. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi, sudėkite paukštieną ir maišydami kepkite ant didelės ugnies 4-5 min. Sudėkite pomidorus ir pipirus, išmaišykite ir kepkite apie 4 min. Tada sudėkite česnaką, pagardinkite druska ir pipirais. Sumažinkite ugnį iki vidutinės ir kepkite apie 2 minutes, pomidorai turi būti išsiskyrę sultis.
Žingsnis 2
Paruoškite spagečius. Sausus makaronus sudėkite į puodą su mėsa ir daržovėmis, užpilkite verdančiu vandeniu ir užvirinkite. Tada paskirstykite spagečius po visą puodo paviršių, sumažinkite ugnį iki minimumo, uždarykite indą dangčiu ir virkite 10-12 minučių. Keptuvėje beveik neturėtų likti skysčio.
Kategorijos