Publikavimo data: 2025-08-18
Picų tešla
Burbulinė picos tešla.
Žingsnis 1
Sudėkite visus ingredientus į dubenį ir maišykite, kol viskas susijungs.
Žingsnis 2
Leiskite tešlai penkias minutes pailsėti. Tada dar kartą minkykite tešlą apie 3 minutes.
Žingsnis 3
Tešla bus skysta ir lipni. Patepkite lentą ir rankas alyvuogių aliejumi, perkelkite tešlą ant lentos ir užlenkite tešlos kraštus į tešlos vidurį, apverskite. Leiskite tešlai pailsėti apie 10 minučių. Tuo metu tešloje atsiras burbuliukų kaip itališkoje picoje. Šią procedūrą atliekame 4 kartus. Tada paimame indą, patepame jį alyvuogių aliejumi, perkeliame tešlą, sandariai uždarome ir dedame į šaldytuvą. Tešla gali stovėti 4 dienas.
Žingsnis 4
Picą galima kepti po 6 valandų. Geriausia ją kepti kitą dieną. Prieš kepimą lentą patepkite alyvuogių aliejumi, perkelkite tešlą ir uždenkite maistine plėvele, palikite valandai.
Žingsnis 5
Iš tešlos suformuokite rutulį. Pergamentinį popierių pabarstykite manų kruopomis arba miltais, perkelkite tešlą, ant viršaus užbarstykite šiek tiek manų kruopų ir pirštais paskirstykite.
Kategorijos