Pieno gabalėlis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Pieno gabalėlis

Šį skanėstą vaikams gaminau jau ne kartą ir iš pradžių mano receptas buvo šiek tiek kitoks - įdaras ir sausainių puselės. Pasirodė skanu, bet įprasta. Tą patį receptą patobulinau ir padariau gabalėlį tikrai pienišką. Tiesiog pirštus laižantis skanus!
Gaminimo laikas
180 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
303 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
17 g
Angliavandeniai
30 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 3.71/5 (7 bal.)

Žingsnis 1

Pieno gabalėlis Žingsnis 1
Atskirkite baltymus nuo trynių. Baltymus išplakite su žiupsneliu druskos iki standžių putų. Paimkite tuščią dubenį, kuriame gaminsite tešlą. Iš anksto pasverkite tuščią dubenį - tai pravers dalijant pyragaičių tešlą per pusę. Išplakite trynius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki vientisos masės.

Žingsnis 2

Pieno gabalėlis Žingsnis 2
Į dubenį su tryniais sudėkite šiuos ingredientus: Įmaišykite 10 ml pieno, augalinį aliejų, kakavos miltelius, persijotus miltus, raugą, 30 g medaus.

Žingsnis 3

Pieno gabalėlis Žingsnis 3
Viską sumaišykite iki vientisos masės. Baltymus pradėkite įmaišyti mentele.

Žingsnis 4

Pieno gabalėlis Žingsnis 4
Minkykite, kol masė taps vientisa ir skysta.

Žingsnis 5

Pieno gabalėlis Žingsnis 5
Formos dugną išklokite kepimo pergamentu ir supilkite į ją pusę tešlos (geriau pasverti). Kepkite orkaitėje 10 minučių 180 laipsnių temperatūroje.

Žingsnis 6

Pieno gabalėlis Žingsnis 6
Dantų krapštuku patikrinkite, ar biskvitas paruoštas, ir nuimkite jį ant vielinės lentynos atvėsti. Antrąjį pyragą paruoškite taip pat.

Žingsnis 7

Pieno gabalėlis Žingsnis 7
Pieno įdarui želatiną išmirkykite 100 ml šalto pieno puode. Po 10 minučių puodą pastatykite į vandens vonelę (arba ant labai silpnos ugnies) ir ištirpinkite želatiną neleisdami jai užvirti.

Žingsnis 8

Pieno gabalėlis Žingsnis 8
Įpilkite kondensuoto pieno ir medaus. Turime gauti vientisą masę. Kai viskas ištirps (mano medus buvo sukietėjęs), nukelkite keptuvę nuo ugnies.

Žingsnis 9

Pieno gabalėlis Žingsnis 9
Sudėkite plaktą grietinėlę iš šaldytuvo ir greitai išmaišykite, kol įdaras sulips.

Žingsnis 10

Pieno gabalėlis Žingsnis 10
Pieno gabalėlį sudėkite į tą pačią formą, kurioje ruošėte pyragėlius. Ant apatinio papločio supilkite įdarą ir atsargiai uždenkite antruoju papločiu. Uždengtą plėvele formą 2 valandoms įdėkite į šaldytuvą. Po 2 valandų supjaustykite ją stačiakampiais.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
desertai, įspūdingas receptas, paprastai, yra bendrų alergenų., per 30 minučių, aviečių sezonas, serbentų sezonas, šokoladas, šokoladiniai desertai, namų receptai, receptų knyga

Kategorijos