Publikavimo data: 2025-08-20
Pieno gabalėlis
Šį skanėstą vaikams gaminau jau ne kartą ir iš pradžių mano receptas buvo šiek tiek kitoks - įdaras ir sausainių puselės. Pasirodė skanu, bet įprasta. Tą patį receptą patobulinau ir padariau gabalėlį tikrai pienišką. Tiesiog pirštus laižantis skanus!
Žingsnis 1
Atskirkite baltymus nuo trynių. Baltymus išplakite su žiupsneliu druskos iki standžių putų. Paimkite tuščią dubenį, kuriame gaminsite tešlą. Iš anksto pasverkite tuščią dubenį - tai pravers dalijant pyragaičių tešlą per pusę. Išplakite trynius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki vientisos masės.
Žingsnis 2
Į dubenį su tryniais sudėkite šiuos ingredientus: Įmaišykite 10 ml pieno, augalinį aliejų, kakavos miltelius, persijotus miltus, raugą, 30 g medaus.
Žingsnis 3
Viską sumaišykite iki vientisos masės. Baltymus pradėkite įmaišyti mentele.
Žingsnis 4
Minkykite, kol masė taps vientisa ir skysta.
Žingsnis 5
Formos dugną išklokite kepimo pergamentu ir supilkite į ją pusę tešlos (geriau pasverti). Kepkite orkaitėje 10 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
Žingsnis 6
Dantų krapštuku patikrinkite, ar biskvitas paruoštas, ir nuimkite jį ant vielinės lentynos atvėsti. Antrąjį pyragą paruoškite taip pat.
Žingsnis 7
Pieno įdarui želatiną išmirkykite 100 ml šalto pieno puode. Po 10 minučių puodą pastatykite į vandens vonelę (arba ant labai silpnos ugnies) ir ištirpinkite želatiną neleisdami jai užvirti.
Žingsnis 8
Įpilkite kondensuoto pieno ir medaus. Turime gauti vientisą masę. Kai viskas ištirps (mano medus buvo sukietėjęs), nukelkite keptuvę nuo ugnies.
Žingsnis 9
Sudėkite plaktą grietinėlę iš šaldytuvo ir greitai išmaišykite, kol įdaras sulips.
Žingsnis 10
Pieno gabalėlį sudėkite į tą pačią formą, kurioje ruošėte pyragėlius. Ant apatinio papločio supilkite įdarą ir atsargiai uždenkite antruoju papločiu. Uždengtą plėvele formą 2 valandoms įdėkite į šaldytuvą. Po 2 valandų supjaustykite ją stačiakampiais.
Kategorijos