Pieno varškė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Pieno varškė

Parduotuvėje pirkta varškė dažnai būna abejotinos kokybės. Tačiau naminė yra 100 % natūrali.
Gaminimo laikas
20 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
61 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
4 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 4.2/5 (20 bal.)

Žingsnis 1

Pieno varškė Žingsnis 1
Pašildykite pieną ir į šiltą pieną supilkite grietinę. Išmaišykite.

Žingsnis 2

Pieno varškė Žingsnis 2
Sumažinkite ugnį ir beveik užvirkite, bet neužvirkite! Įpilkite 2 valgomuosius šaukštus citrinos sulčių. Naudokite tik tikras citrinų sultis, o ne sultis iš citrinos formos buteliuko. Iš jų nesusidarys varškė.

Žingsnis 3

Pieno varškė Žingsnis 3
Maišydami užvirinkite ir virkite 1 minutę.

Žingsnis 4

Pieno varškė Žingsnis 4
Varškę supilkite ant kelių sluoksnių sūrmaišio. Leiskite išrūgoms nutekėti, o atvėsusias išspauskite. Neišmeskite išrūgų, jos yra vertingas produktas.

Žingsnis 5

Pieno varškė Žingsnis 5
Varškė paruošta. Tai beveik 180 gramų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
ruošiniai, paprastai, yra bendrų alergenų., mažai kalorijų, išbandyti receptai, varškės sūris, naminiai rauginto pieno produktai, receptų knyga, varškės sūris, varškė su kefyru

Kategorijos