Publikavimo data: 2025-08-18
Pieno varškė
Parduotuvėje pirkta varškė dažnai būna abejotinos kokybės. Tačiau naminė yra 100 % natūrali.
Žingsnis 1
Pašildykite pieną ir į šiltą pieną supilkite grietinę. Išmaišykite.
Žingsnis 2
Sumažinkite ugnį ir beveik užvirkite, bet neužvirkite! Įpilkite 2 valgomuosius šaukštus citrinos sulčių. Naudokite tik tikras citrinų sultis, o ne sultis iš citrinos formos buteliuko. Iš jų nesusidarys varškė.
Žingsnis 3
Maišydami užvirinkite ir virkite 1 minutę.
Žingsnis 4
Varškę supilkite ant kelių sluoksnių sūrmaišio. Leiskite išrūgoms nutekėti, o atvėsusias išspauskite. Neišmeskite išrūgų, jos yra vertingas produktas.
Žingsnis 5
Varškė paruošta. Tai beveik 180 gramų.
Kategorijos