Publikavimo data: 2025-08-18
Pikantiškos marinuotos vyšnios su kardamonu
Kulinarijoje marinavimas naudojamas ne tik daržovėms ir šakniavaisiams. Taip pat marinuojami vaisiai ir uogos - tokie produktai vadinami vaisių marinatais. Marinuoti vaisiai ir uogos, paruošti su actu, prieskoniais ir kvapniomis žolelėmis, puikiai tinka mėsos ir paukštienos patiekalams, o vaisių ir uogų aromatu prisotintas marinatas puikiai tinka salotoms gardinti vietoj acto ar citrinų sulčių. Marinuoti vaisiai ir uogos išlieka tvirti ir traškūs, puikiai atrodo ant stalo ir puikiai tinka kaip užkandis prie alkoholinių gėrimų.
Žingsnis 1
Sudėkite vyšnias į paruoštus stiklainius beveik iki pat viršaus, užpilkite verdančiu vandeniu iki pat kraštų ir iš karto nuleiskite vandenį į paruoštą indą. Taip vyšnias iškaitiname ir nustatome, kiek marinato reikia paruošti.
Žingsnis 2
Išmatavę, kiek vandens reikia tam tikram vyšnių kiekiui, įpilkite dar šiek tiek vandens, kad jis išsilietų ir įsigertų į uogas. Įberkite reikiamą kiekį druskos, cukraus ir prieskonių ir užvirę marinatą pavirkite 10 minučių. Supilkite actą, užvirinkite marinatą ir verdančiu marinatu užpilkite vyšnias stiklainiuose iki pat viršaus. Uždenkite stiklainius sterilizuotais dangteliais, apverskite aukštyn kojomis ir uždenkite šiltu apklotu. Palikite visiškai atvėsti, tada perkelkite į vėsią vietą ir laikykite.
Kategorijos