Pilno grūdo bandelės pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Pilno grūdo bandelės

Pagal šį receptą pagamintos viso grūdo bandelės yra ne tik skanios, bet ir labai patrauklios. Po plona plutele, padengta sezamo sėklomis, slepiasi neįtikėtinai švelnus, vidutinio purumo minkštimas. Paruoštas bandeles galite naudoti kaip priedą prie pagrindinio patiekalo. Dėl jų jis bus daug sotesnis ir sveikesnis. Šiame recepte naudojamos sezamo sėklos, tačiau jas galima pakeisti kitomis sėklomis, pavyzdžiui, aguonomis arba linų sėmenimis.
Gaminimo laikas
275 min.
Laikas virtuvėje
75 min.
Kalorijos
290 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
15 g
Angliavandeniai
29 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 3.83/5 (18 bal.)

Žingsnis 1

Pilno grūdo bandelės Žingsnis 1
Paruoškite tešlos pagrindą. Į gilų dubenį suberkite abiejų rūšių miltus, mieles, cukrų ir druską ir gerai išmaišykite. Tada mišinyje padarykite nedidelį įdubimą ir supilkite vandenį bei pieną. Dar kartą sumaišykite ingredientus. Tada į gautą masę, minkydami tešlą, įmaišykite nedidelius gabalėlius sviesto.

Žingsnis 2

Pilno grūdo bandelės Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Paruoštą tešlą intensyviai minkykite 10-15 minučių, kad ji taptų lygi ir vientisa. Tada šiek tiek augaliniu aliejumi patepkite gilų dubenį ir sudėkite į jį tešlą. Pastatykite dubenį į šiltą vietą 1 valandai. Tada dar kartą suminkykite tešlą rankomis, perkelkite ją į dubenį ir palikite dar 1 valandai.

Žingsnis 3

Pilno grūdo bandelės Žingsnis 3
Pradėkite ruošti bandeles. Pabarstykite darbo paviršių miltais. Padalykite tešlą į 9 dalis ir sudėkite ant paviršiaus. Tada paimkite vieną tešlos gabalėlį, kelis kartus įspauskite jį į bandelę ir suapvalinkite patraukdami kraštus link centro. Gerai užriškite tešlos siūlę ir apverskite skridinėlį taip, kad jis būtų apačioje. Dar kartą suapvalinkite tešlą ir suformuokite tvarkingą formą. Pakartokite su visais gabalėliais.

Žingsnis 4

Pilno grūdo bandelės Žingsnis 4
Palikite bandeles, kad prisitrauktų. Sezamo sėklas suberkite į gilų dubenį. Lengvai sudrėkinkite bandelių paviršių vandeniu. Tada įdėkite bandeles į pabarstymą ir lengvai paspauskite, kad sėklos susigertų. Kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi ir sudėkite ant jos bandeles siūle žemyn. Įtrinkite maistinę plėvelę miltais ir uždenkite ja bandeles. Palikite bandeles 35-40 minučių kambario temperatūroje.

Žingsnis 5

Pilno grūdo bandelės Žingsnis 5
Paruoškite bandeles. Įjunkite orkaitę iki 200 laipsnių pagal Celsijų. Kai ji įkaista, įdėkite kepimo skardą su bandelėmis. Kepkite bandeles 10 minučių. Po to sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 180 laipsnių ir palikite kepti dar 25-30 minučių. Perkelkite bandeles ant grotelių ir palikite atvėsti.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
kepimas, mielinės tešlos kepimas, įspūdingas receptas, paprastas, yra bendrų alergenų, pusryčiai, užkandis, bandelės, receptų knyga, pusryčiai su kiaušiniu, kiaušinių bandelės, kepiniai su kiaušiniu

Kategorijos