Publikavimo data: 2024-05-25
Plikyti briošai su varške
Iš Prancūzijos kilusios briošų bandelės istoriškai pasižymi subtilumu ir nepakartojamu žavesiu. Purios, skanios briošinės bandelės su varške ir džiovintais vaisiais, kaip šiame variante, įgauna itin švelnią ir įdomią tekstūrą bei traškią plutelę. Virėjai, mokantys dirbti su mieline tešla, visada pradžiugins savo šeimą ir svečius. Jei turite įgūdžių, bandeles galima iškepti greitai. Tam skirtų produktų yra gana biudžetinių.
Žingsnis 1
Ištirpinkite sviestą, pašildykite pieną, sumaišykite jį su cukrumi, mielėmis, druska, grietine, vanile, įmuškite du kiaušinius ir 2-3 puodelius miltų, išmaišykite. Palikite tešlą kildinti šiltoje vietoje apie 30-40 min. Tada į tešlą palaipsniui suberkite miltus, atsargiai maišydami dalimis, kol gausite tešlą, kuri nelimpa prie rankų ir iš kurios galima suformuoti rutulį.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Dubenyje sumaišykite varškę, cukrų, džiovintus vaisius ir kiaušinį. Viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Padalykite tešlą į 3-4 dalis. Kiekvieną jų iškočiokite į vidutinio storio stačiakampio ar ovalo formos lakštus. Patepkite įdaru, suvyniokite, supjaustykite į 3-4 dalis, priklausomai nuo formos dydžio. Patepkite formeles sviestu arba saulėgrąžų aliejumi. Į kiekvieną formą įdėkite po briošą. Naudokite silikonines formeles, kurias lengva išimti, kai briošas bus paruoštas.
Žingsnis 4
Palikite bandeles 30-40 minučių pakilti šiltoje vietoje. Šaukite jas į orkaitę ir kepkite 20-25 minutes 190-200 laipsnių Celsijaus temperatūroje.
Kategorijos