Plikyti briošai su varške pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Plikyti briošai su varške

Iš Prancūzijos kilusios briošų bandelės istoriškai pasižymi subtilumu ir nepakartojamu žavesiu. Purios, skanios briošinės bandelės su varške ir džiovintais vaisiais, kaip šiame variante, įgauna itin švelnią ir įdomią tekstūrą bei traškią plutelę. Virėjai, mokantys dirbti su mieline tešla, visada pradžiugins savo šeimą ir svečius. Jei turite įgūdžių, bandeles galima iškepti greitai. Tam skirtų produktų yra gana biudžetinių.
Gaminimo laikas
80 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
300 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
47 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.18/5 (22 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Plikyti briošai su varške Žingsnis 1
Ištirpinkite sviestą, pašildykite pieną, sumaišykite jį su cukrumi, mielėmis, druska, grietine, vanile, įmuškite du kiaušinius ir 2-3 puodelius miltų, išmaišykite. Palikite tešlą kildinti šiltoje vietoje apie 30-40 min. Tada į tešlą palaipsniui suberkite miltus, atsargiai maišydami dalimis, kol gausite tešlą, kuri nelimpa prie rankų ir iš kurios galima suformuoti rutulį.

Žingsnis 2

Plikyti briošai su varške Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Dubenyje sumaišykite varškę, cukrų, džiovintus vaisius ir kiaušinį. Viską gerai išmaišykite.

Žingsnis 3

Plikyti briošai su varške Žingsnis 3
Padalykite tešlą į 3-4 dalis. Kiekvieną jų iškočiokite į vidutinio storio stačiakampio ar ovalo formos lakštus. Patepkite įdaru, suvyniokite, supjaustykite į 3-4 dalis, priklausomai nuo formos dydžio. Patepkite formeles sviestu arba saulėgrąžų aliejumi. Į kiekvieną formą įdėkite po briošą. Naudokite silikonines formeles, kurias lengva išimti, kai briošas bus paruoštas.

Žingsnis 4

Plikyti briošai su varške Žingsnis 4
Palikite bandeles 30-40 minučių pakilti šiltoje vietoje. Šaukite jas į orkaitę ir kepkite 20-25 minutes 190-200 laipsnių Celsijaus temperatūroje.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos