Publikavimo data: 2024-05-19
Pomidorų padažas su morkomis, salierais, actu ir prieskoniais
Su pomidorų padažu bet koks patiekalas tampa skanesnis ir sodresnis. Be pomidorų padažo sunku įsivaizduoti mėgstamus makaronus, picas, kai kurias sriubas, padažus, troškinius, padažus ir daugelio patiekalų priedus. Tačiau yra vienas "bet": daugelyje pirktinių variantų yra daugybė gąsdinančių priedų, todėl geriausias padažas - paruoštas namuose.
Žingsnis 1
Į keptuvėje įkaitintą alyvuogių aliejų sudėkite kubeliais supjaustytas morkas ir kelias minutes pakepinkite. Tada sudėkite salierą, pipirus, aitriąją papriką ir nuolat maišydami kepkite 2-3 minutes.
Žingsnis 2
Į apkeptas daržoves sudėkite svogūną, česnaką ir kepkite dar 2 minutes, toliau maišydami kepkite.
Žingsnis 3
Nuluptus pomidorus susmulkinkite trintuvu iki vientisos masės.
Žingsnis 4
Sudėkite pomidorų mišinį į keptas daržoves ir viską kartu troškinkite ant silpnos ugnies 10 minučių.
Žingsnis 5
Į keptuvę įpilkite apelsinų sulčių, sojų padažo ir acto mišinio. Gerai išmaišykite ir palikite virti dar 10 minučių.
Žingsnis 6
Supilkite prieskonių mišinį į padažą ir virkite 15-20 minučių, kol suminkštės.
Žingsnis 7
Paruoštą padažą 1-2 min. plakite trintuvu ir patiekite prie mėgstamų patiekalų.
Kategorijos