Publikavimo data: 2024-06-08
Populiarusis vyšnių sirupo suflė
Senovinė suflė gamybos technologija leidžia paruošti desertą, kuris bus ir skanus, ir sveikas, ir lengvas. O ko dar reikia šiuolaikiniams saldumynų mėgėjams? Štai kodėl suflė yra labai populiarus saldumynas. Svarbu ir tai, kad jį galima paruošti beveik iš bet kokių uogų. Tačiau naudingiausios yra sezoninės uogos, o tarp jų pirmauja vyšnios. Mūsų receptas nėra sudėtingas, jis leidžia greitai paruošti skanų suflė.
Žingsnis 1
Dubenį su iš anksto išmirkyta želatina įstatykite į vandens vonelę ir užvirinkite, bet neužvirinkite. Palikite atvėsti. Kiaušinių trynius sumaišykite su dviem šaukštais cukraus. Nuolat maišydami kaitinkite, kol sutirštės. Šokoladą ištirpinkite vandens vonelėje arba mikrobangų krosnelėje. Sumaišykite šiltus trynius ir šiltą šokoladą.
Žingsnis 2
Išplakite grietinėlę su dviem šaukštais cukraus. Turėtų susidaryti vientisa, sodri puta. Į plaktą grietinėlę įmaišykite šokolado ir kiaušinių trynių mišinį. Švelniai išmaišykite. Sudėkite paruoštą želatiną ir vėl išmaišykite.
Žingsnis 3
Šaukštu supilkite mišinį į kreminius indelius, užpildydami du trečdalius jų. Dėkite į šaldytuvą 3-4 valandoms, kol sutirštės. Per tą laiką paruoškite padažą. Sumaišykite vyšnias su cukrumi, įpilkite pusę puodelio vandens ir užvirinkite. Virkite 5 minutes. Krakmolą atskieskite puse puodelio vandens. Įpilkite jį į verdančias vyšnias. Užvirinkite ir iš karto nukelkite nuo ugnies. Atvėsinkite iki kambario temperatūros. Užtepkite ant šaldyto suflė. Padėkite į šaldytuvą 1 valandai.
Kategorijos