Publikavimo data: 2024-06-22
Poršeto mėsos kepsnys
"Porchetto" mėsos kepsnys - puikus pavyzdys, kaip italų virtuvė išmoko įprastą mėsą paversti restorano patiekalu. Aromatingas saliamis, įvyniotas į sultingą mėsos išpjovą, su pakankamai paprastais prieskoniais ir rozmarinais virsta patiekalu, kuris sužavės jūsų svečius ir artimuosius.
Žingsnis 1
Mėsą supjaustykite vienu sluoksniu. Lengvai ją suplakite plokščiąja virtuvinio plaktuko puse. Susmulkinkite pipirus ir sumaišykite su druska. Susmulkinkite česnaką ir sumaišykite su alyvuogių aliejumi. Aptepkite mėsą druskos, pipirų, česnako ir alyvuogių aliejaus mišiniu. Gerai įtrinkite mėsą.
Žingsnis 2
Saliamį sutarkuokite smulkia tarka. Alyvuoges supjaustykite žiedais ir sumaišykite su saliamiu bei sezamo sėklomis. Gerai išmaišykite. Mišinį dėkite ant nugarinės ir tolygiai paskirstykite ant visos nugarinės.
Žingsnis 3
Susukite mėsą į tvirtą ritinį. Ant viršaus uždėkite rozmarino šakelių ir suriškite virvele. Palikite marinuotis per naktį, bet jei norite, kad mėsa dar geriau pasimarinuotų, palikite ją marinuotis 24 valandas.
Žingsnis 4
Marinuotą mėsą sudėkite į riebalais išteptą kepimo indą arba kepimo skardą. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 2 valandas.
Kategorijos