Publikavimo data: 2024-06-23
PP svarainių receptas
Cidonijos labai naudingos, nes jose gausu vitaminų ir mikroelementų. Tinkamos mitybos šalininkai juos mėgsta ir dėl mažo kaloringumo. Todėl vos atėjus rudeniui reikia pradėti gaminti įvairius patiekalus iš svarainių. Termiškai apdorotos jos išsaugo naudingąsias savybes, todėl tinkamai mitybai puikiai tinka, pavyzdžiui, ryžių košė su svarainiais. Be svarainių, į košę pagal skonį galima įdėti bananų ir obuolių gabalėlių ar kitų vaisių.
Žingsnis 1
Išvirkite ryžius. Į nedidelį puodą ant didelės ugnies supilkite vandenį, pasūdykite ir užvirinkite. Kai užvirs, sumažinkite ugnį iki silpnos virimo temperatūros ir supilkite ryžius. Uždenkite dangčiu ir virkite 10 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite pp patiekalą su svarainiais. Paimkite puodą arba kepimo formą, sudėkite į ją virtus ryžius, sviestą, truputį cukraus, sudėkite svarainius, banano ir obuolio gabaliukus, pabarstykite cinamonu. Užpildykite formą sluoksniais iki pat krašto. Dėkite košę į karštą orkaitę ir kepkite 10-15 minučių.
Kategorijos