Publikavimo data: 2025-08-19
Pūkuoti ir aromatingi Poltavos haluškai su mėsos padažu
Pūkuoti kvapnūs Poltavos haliuškai su mėsos padažu yra ukrainiečių virtuvės patiekalas. Senovėje haluškai buvo laikomi išsigelbėjimu tiems žmonėms, kurie neturėjo laiko gaminti maistą. Jie buvo gaminami iš kvietinių arba grikių miltų. Haluškai buvo verdami verdančiame vandenyje, piene arba sultinyje ir patiekiami su įvairiais padažais. Pavyzdžiui, su mėsos ar daržovių padažu. Halushki buvo vartojami vietoj duonos.
Žingsnis 1
Į gilų dubenį supilkite kefyrą ir plaktą kiaušinį bei įberkite druskos. Gerai išmaišykite ir palaipsniui supilkite miltus. Suformuokite tešlą. Tešlą iškočiokite ant kilimėlio.
Žingsnis 2
Supjaustykite tešlą nedideliais kvadratėliais. Į garų puodą įpilkite alyvuogių aliejaus ir sudėkite tešlą. Įpilkite šiek tiek vandens ir virkite 12 minučių. Tada sudėkite į lėkštę.
Žingsnis 3
Smulkiai supjaustykite svogūną ir stambiai sutarkuokite morką. Svogūnus ir morkas 3 minutes pakepinkite garintuve. Sudėkite maltą mėsą, pomidorų pastą, prieskonius ir virkite 17 minučių. Tada sudėkite ant galouki.
Kategorijos