Publikavimo data: 2025-08-20
Puri pyrago tešla
Šio recepto tešla gaunasi labai švelni, oro ir skani.
Žingsnis 1
Į šiltą bulvių sultinį (galite naudoti paprastą vandenį) suberkite mieles, druską ir cukrų. Išmaišykite ir palikite maždaug 5 minutes.
Žingsnis 2
Dalimis supilkite miltus ir patikrinkite konsistenciją. Supilkite augalinį aliejų ir išminkykite tešlą, kad neliptų prie rankų. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite pakilti. Tešla turėtų padvigubėti.
Žingsnis 3
Kai tešla iškyla, padalykite ją į 50-70 g rutuliukus.
Žingsnis 4
Formuokite paplotėlius. Švelniai išminkykite rutuliuką rankomis ir sudėkite įdarą.
Žingsnis 5
Surinkite kraštus.
Žingsnis 6
Dėkite paplotėlius į įkaitintą keptuvę, pateptą sviestu, siūle žemyn. Kepkite po 10 minučių iš abiejų pusių.
Kategorijos