Publikavimo data: 2025-08-17
Purios bandelės su bandelėmis
Puri, švelni tešlos tekstūra.
Žingsnis 1
Mieles ištirpinkite šiltame piene, įberkite 1/2 cukraus, palikite 10-15 minučių pastovėti. Tada supilkite miltus (gali prireikti šiek tiek mažiau - 450 g, žiūrėkite į konsistenciją, tešla turi būti gerai atsikišusi nuo dubens sienelių), druską. Suberkite likusį cukrų.
Žingsnis 2
Užminkykite tešlą, pabaigoje į ją įmaišykite minkštą sviestą (40-50 g). Tešlą gerai išminkykite (apie 10 minučių). Uždenkite tešlą rankšluosčiu ir palikite šiltoje patalpoje, kurioje nėra skersvėjo, valandai pakilti.
Žingsnis 3
Pakilusią tešlą išminkykite ir padėkite ant miltais pabarstyto paviršiaus.
Žingsnis 4
Padalykite tešlą į 12 vienodų dalių ir kiekvieną iš jų susukite į rutuliuką. Į kiekvieno kepinio vidurį galite įdėti šiek tiek mėgstamos uogienės.
Žingsnis 5
Sudėkite bandeles į kepimo indą, palikdami tarpus tarp jų. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite pastovėti apie 30 minučių.
Žingsnis 6
20-30 g miltų sumaišykite su 20 g cukraus ir 20 g sviesto į trupinius (streusel). Aptepkite bandeles plaktu kiaušiniu ir apibarstykite trupiniais. Kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje 30 minučių (kol paruduos).
Kategorijos