Publikavimo data: 2024-06-15
Putinai folijoje
Senovės Graikijoje svarainiai buvo laikomi mėgstamiausiu deivės Afroditės vaisiumi ir dovanojami jaunavedžiams kaip santuokinės laimės simbolis. Skonio ir naudos požiūriu šis vaisius yra išties dieviškas. 100 g svarainių yra dvigubai daugiau geležies nei paros dozė. Atsižvelgiant į tai, kad augalo vaisiai dideli - sveria nuo 200 g ir daugiau, žmonėms, sergantiems anemija, pakanka per dieną suvalgyti tik vieną vaisių. Švieži svarainiai yra kieti, klampūs. Tačiau iškepti folijoje vaisiai atskleidžia savo ryškų skonį.
Žingsnis 1
Paruoškite svarainius. Vaisius perpjaukite pusiau. Išimkite šerdį ir sėklas, kad minkštime susidarytų nedidelė ertmė. Įjunkite 180 laipsnių temperatūros orkaitę.
Žingsnis 2
Iškepkite svarainius folijoje. Kepimo formos dugną ištepkite sviestu. Sudėkite svarainių puseles šerdimi į viršų. Į kiekvieną minkštimo ertmę įdėkite po 1 šaukštelį sviesto ir 1 valgomąjį šaukštą cukraus. Visą vaisių viršų apibarstykite cukrumi ir užpilkite citrinos sultimis. Uždenkite formą folija. Įdėkite į įkaitintą orkaitę 20 minučių. Tada nuimkite foliją ir kepkite tiek pat laiko.
Kategorijos