Putinai folijoje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Putinai folijoje

Senovės Graikijoje svarainiai buvo laikomi mėgstamiausiu deivės Afroditės vaisiumi ir dovanojami jaunavedžiams kaip santuokinės laimės simbolis. Skonio ir naudos požiūriu šis vaisius yra išties dieviškas. 100 g svarainių yra dvigubai daugiau geležies nei paros dozė. Atsižvelgiant į tai, kad augalo vaisiai dideli - sveria nuo 200 g ir daugiau, žmonėms, sergantiems anemija, pakanka per dieną suvalgyti tik vieną vaisių. Švieži svarainiai yra kieti, klampūs. Tačiau iškepti folijoje vaisiai atskleidžia savo ryškų skonį.
Gaminimo laikas
55 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
165 kcal.
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
26 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (14 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Putinai folijoje Žingsnis 1
Paruoškite svarainius. Vaisius perpjaukite pusiau. Išimkite šerdį ir sėklas, kad minkštime susidarytų nedidelė ertmė. Įjunkite 180 laipsnių temperatūros orkaitę.

Žingsnis 2

Putinai folijoje Žingsnis 2
Iškepkite svarainius folijoje. Kepimo formos dugną ištepkite sviestu. Sudėkite svarainių puseles šerdimi į viršų. Į kiekvieną minkštimo ertmę įdėkite po 1 šaukštelį sviesto ir 1 valgomąjį šaukštą cukraus. Visą vaisių viršų apibarstykite cukrumi ir užpilkite citrinos sultimis. Uždenkite formą folija. Įdėkite į įkaitintą orkaitę 20 minučių. Tada nuimkite foliją ir kepkite tiek pat laiko.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos