Publikavimo data: 2024-06-15
Putinų ir vynuogių kompotas
Gruzijoje dažnai ruošiamas svarainių ir vynuogių kompotas. Nepaisant to, kad svarainiai yra gana kietas ir rūgštus vaisius, jų gėrimas būna malonaus skonio. Cidonijas reikėtų vartoti prinokusias, bet ne pernokusias. Netinka pernelyg kieti arba minkšti vaisiai. Orientuokitės į vaisių spalvą - ji turėtų būti ryškiai geltona. Vartokite juodąsias vynuoges, geriausia "Isabella" veislės.
Žingsnis 1
Paruoškite vaisius. Nulupkite svarainius nuo odelės, išpjaukite sėklų kapsulę, supjaustykite griežinėliais ir sudėkite į paruoštą stiklainį. Ant viršaus sudėkite vynuogių kekes, užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 15-20 min.
Žingsnis 2
Paruoškite kompotą. Praėjus nurodytam laikui, supilkite vandenį į puodą, suberkite granuliuotą cukrų ir užvirinkite. Užvirusį sirupą supilkite ant vaisių taip, kad skystis būtų lygiai su stiklainio kraštu. Uždarykite užsukdami veržliarakčiu. Apverskite, uždenkite ir palikite visiškai atvėsti.
Kategorijos