Publikavimo data: 2024-06-15
Putinų kompotas
Žiemą galima ruošti svarainių kompotą su persikais ir vynuogėmis. Vaisiai čia ilgai termiškai neapdorojami, todėl daug vitaminų A, C, E, PP turtingi svarainiai išsaugos vertingąsias savybes. Be to, kad svarainiai yra naudingi, jie turi įdomių skonių, kurie naudojami gaminant kitus patiekalus. Pavyzdžiui, į sriubą ar barščius įdėjus svarainių griežinėlių, jie suteiks sriuboms šiek tiek rūgštelės. Be to, svarainiai mėsos patiekalams suteikia sultingumo ir minkštumo.
Žingsnis 1
Paruoškite vaisius ir išvirkite cukraus sirupą. Supjaustykite svarainius ir kriaušes maždaug 2 x 2 cm dydžio kubeliais. Cukraus sirupui į puodą supilkite vandenį, suberkite cukrų ir užvirinkite.
Žingsnis 2
Paruoškite kompotą. Į stiklainius sluoksniais sudėkite vaisius: pirmiausia svarainius, tada vynuoges ir kriaušes. Vaisius užpilkite verdančiu cukraus sirupu ir uždenkite dangteliais. Visiškai atvėsinkite 5 valandas, tada laikykite. Prieš patiekdami kompotą šiek tiek atvėsinkite šaldytuve.
Kategorijos